
ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Καλοκαιρινό επιδόρπιο γλυκό τερίν βερίκοκου
Σερβίρετε το με σως σοκολάτας

Φτιάξτε το δικό σας λικέρ από ρόδι
Βήμα-βήμα η εκτέλεση της συνταγής

Σουβλάκι με χταπόδι
Υλικά και εκτέλεση της συνταγής για 8 τεμάχια

Φτιάξτε τη δικιά σας γρανίτα εσπρέσο
Καλοκαιρινή απόλαυση!

Τσιζκέικ λεμόνι
Βήμα-βήμα η εκτέλεση της συνταγής για 6 άτομα

Νέο σπίτι ημερήσιας φροντίδας παιδιών υπό την αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων
Το οίκημα του Χαμόγελου του Παιδιού βρίσκεται στο χωριό Βροχίτσα του Πύργου Ηλείας

Σαλάτα με καρπούζι, φέτα και ντρέσινγκ ούζου
Καλή σας απόλαυση με ένα απλό βήμα…

Χταποδοκεφτέδες για ούζο
Ιδανικός μεζές για το καλοκαίρι

Χειροποίητο παγωτό βανίλιας
Στο τέλος ρίχνουμε νιφάδες σοκολάτας από πάνω και γαρνίρουμε ομοιόμορφα...

Πλατό φρούτων με τυριά και αλλαντικό
Ένα εύκολο και συγχρόνως εντυπωσιακό πιάτο

Άρτος τύπου 90%
Το μυστικό κρύβεται στο νερό…

Ανάμεικτη σαλάτα
Πανδαισία γεύσεων στο τραπέζι σας

Φλογέρες με φύλλο και σάλτσα κουμ κουάτ
Σερβίρετε πάνω στο παστέλι, γαρνίροντας με ροδοπέταλα!

Ο chef Πρωτοψάλτης Παναγιώτης
Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας

Χέλι μαριναρισμένο στη σχάρα
Σερβίρετε με σαλάτα από κολοκύθα και πλιγούρι

Κοτόπουλο χωριάτικο γεμιστό με μυρωδικά
Σερβίρεται με παραδοσιακές χυλοπίτες Μετσόβου

Μπιφτέκι θαλασσινών
Σερβίρετε με λαχανικά σχάρας και σαλάτα από όσπρια

Γαύρος μαρινάτος
Σερβίρετε με σαλάτα από πλιγούρι

Κρέμα φιστικιού με αμυγδαλόπαστα
Μια συνταγή με ούζο, χαλβά σιμιγδαλένιο και γλυκό του κουταλιού κυδώνι

Χορταροκεφτέδες με λαχανικά, τυρί και μυρώνια
Σερβίρετε ζεστά, συνοδεύοντας τα με γιαούρτι και πάστα ελιάς

Γαρίδες μαγειρεμένες με κριθαράκι και παλαιωμένη γραβιέρα Νάξου
Πανδαισία γεύσης και αισθητικής

Γαριδάκι συμιακό περασμένο από καλαμποκάλευρο
Σερβίρετε σε φωλιά πατάτας με σάλτσα αυγών αρωματισμένη με ούζο και άνηθο

Καλωσόρισμα με ντομάτες γεμιστές, φρέσκο ψωμί και σαλάτα μαϊντανού
Η παράδοση στο τραπέζι σας

Παγωμένο σουφλέ ανανά με φρούτα του δάσους
Πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε ομοιόμορφα τη σαντιγί

Παραδοσιακό παξιμάδι με κρέμα ελιάς και κάπαρης
Με τυρί φέτα με ελαιόλαδο και ρίγανη

Καλαμαράκι μαγειρεμένο
Σερβίρετε πάνω στις πατάτες, γαρνίροντας με ντοματίνια και φύλλα βασιλικού

Παρουσίαση GReat Kouzina Ελληνικής Γαστρονομίας στο «Tapas Bar»
Aπό 5 έως και 12 Ιουνίου 2014

Γλυκά του κουταλιού…
Γαρνίρετε με παστέλι, μους από γιαούρτι και περιχύνοντας με μέλι

Κοτόπουλο μπούτια καραμελιζέ με μέλι καστανιάς
Γαρνίρουμε με σουσάμι και σερβίρουμε με ρύζι η πατάτες

Μπολονέζ με κοτόπουλο
Γρήγορο και απολαυστικό πιάτο

Γεμιστό κοτόπουλο με μελιτζάνες, λουκάνικο γαλοπούλας και φέτα
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι όπου το έχουμε βράσει με κάρδαμο

Τσιπς κολοκύθας με σάλτσα ντιπ
Σερβίρουμε σε μπολ

Φωλιές με φρούτα εποχής και κρέμα γιαουρτιού
Τα αχνίζουμε με άχνη ζάχαρη και αν θέλουμε πολύ λίγο κανέλλα

Ανοιξιάτικο cheesecake με πορτοκάλι
Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και με φέτες πορτοκάλι

Μπανάνες γεμιστές με τρουφάκια
Γλυκαίνει ο ουρανίσκος, «χορταίνει» το μάτι

Ψάρι γλώσσα ποσέ γεμιστή
Με λιαστή ντομάτα και σάλτσα κρόκου Κοζάνης με μαστίχα

Σπιτικό ελαφρύ τυραμισού
Βήμα-βήμα η εκτέλεση της συνταγής

Φτιάξτε παγωτό παρφέ
Γαρνίρετε με τριμμένο φουντούκι και ψιλοκομμένο μανταρίνι

Εβδομάδα εικαστικής και γαστρονομικής τέχνης 5 με 11 Μαϊου 2014
Οι Executive Chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων ετοιμάζουν μεσογειακές συνταγές

Μελιτζάνα γεμιστή, διαφορετική από τις άλλες…
Σερβίρετε με παγωτό φέτα με πορτοκαλί και μπισκότο παρμεζάνας

Χοιρινές μπριζόλες με μανιτάρια
Ένα γρήγορο και γευστικό πιάτο

Κροκέτες μπακαλιάρου και αλιάδα κρόκο Κοζάνης
Βήμα-βήμα η εκτέλεση της συνταγής

Φτιάξτε τη δική σας τάρτα φράουλα
Σερβίρετε με φρέσκα μούρα και βατόμουρα

Ζεστή σαλάτα μανιταριών με κατίκι και σκόρδο
Εύκολη, γρήγορη και γευστική συνταγή

Xταπόδι με λιαστό μοσχάτο Σάμου
Mε φάβα Σαντορίνης με λιαστή ντομάτα και καραμελωμένο κρεμμύδι

Φτιάξτε μιλφέιγ με φράουλα
Μια γευστική πρόταση στο τραπέζι σας

Τάρτα λαχανικών
Πανδαισία γεύσεων

Αρακάς λαδερός με φιλέτο γλώσσας
Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Φτιάξτε το δικό σας πασχαλινό σοκολατένιο αυγό!
Βήμα-βήμα η εκτέλεση της συνταγής

Μεσογειακή φάβα Θαλασσινών
Μια πολύ γευστική πρόταση