Υλικά
- 6 ασπράδια αυγού
- 100 γραμμάρια ψιλοκομμένα αμύγδαλα καθαρισμένα και καβουρδισμένα
- 350 γραμμάρια ζάχαρη
- 600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 120 γραμμάρια γλυκό κρασί κόκκινο
- 4 ροδάκινα κομμένα σε φέτες
- φύλλα δύοσμου
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια αυγού μέχρι να γίνουν μαρέγκα, προσθέτοντας σταδιακά την ζάχαρη.
- Τέλος ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα μέσα στην μαρέγκα και την ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ.
- Σε μια λαμαρίνα τοποθετούμε την λαδόκολλα και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής που έχουμε τοποθετήσει την μαρέγκα, αρχίζουμε και κόβουμε μαρέγκες σε σχήμα οβάλ αφήνοντας 2 δάκτυλα ανάμεσά τους για να ψηθούν πολύ όμορφα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100C για 1 έως 1.30 ώρα περίπου, ώσπου να είναι στεγνές και τραγανές.
- Όταν ψηθούν, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις αφαιρούμε από την λαμαρίνα (λαδόκολλα).
- Σε ένα μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το κρασί το κόκκινο μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Τοποθετούμε σε μια πιατέλα τις μαρέγκες.
- Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής τοποθετούμε μέσα την σαντιγί και γαρνίρουμε ομοιόμορφα τις μαρέγκες μας.
- Ρίχνουμε από πάνω λίγο καβουρδισμένο ψιλοκομμένο αμύγδαλο και τοποθετούμε ομοιόμορφα τα ροδάκινα. Τέλος βάζουμε από ένα φύλλο δυόσμο για το ντεκόρ μας.