Υλικά
- 2 αγγούρια
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- Το χυμό από 1- 2 λάιμ, ανάλογα με τη γεύση
- Μια μικρή χούφτα εστραγκόν, ψιλοκομμένο
- 3 κλωναράκια δυόσμου
- Ένα μικρό ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ψιλοκόψτε το ένα τρίτο του αγγουριού και αφήστε το στην άκρη για να το σερβίρετε αργότερα. Ψιλοκόψτε τα υπόλοιπα αγγούρια και ρίξτε τα στο μπλέντερ ή στο μούλτι μαζί με το γιαούρτι και το χυμό από ένα λάιμ.
- Προσθέστε το εστραγκόν, τα περισσότερα φύλλα δυόσμου και το περισσότερο σχοινόπρασο. Χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Δοκιμάστε τη σούπα και προσθέστε λίγο ή όλο το χυμό λάιμ από το δεύτερο λάιμ αν θέλετε περισσότερη οξύτητα.
- Αδειάστε τη σούπα σε μπολ ή μικρά φλιτζάνια, γαρνίρετε με το ψιλοκομμένο αγγούρι, τα υπόλοιπα φύλλα δυόσμου και το υπόλοιπο σχοινόπρασο.
- Περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο λίγο πριν το σερβίρισμα.