Δεν έχει σημασία αν θα τον επιλέξετε σε κονσέρβα ή φρέσκο. Συνδυάζοντας πρωτεΐνη, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, αλλά και πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα, ο τόνος είναι μια εύκολη, νόστιμη και οικονομική λύση για να πάρουμε μαζεμένα πολλά και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Υλικά (4 μπιφτέκια)

  • 2 κονσέρβες τόνου σε νερό
  • 1 καρότο κανονικού μεγέθους
  • ½ μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι (μόνο το πράσινο μέρος)
  • 1 κόκκινη πιπεριά κανονικού μεγέθους
  • 50 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Στραγγίζουμε καλά τον τόνο από το νερό και τον διαλύουμε με την βοήθεια ενός πιρουνιού σε ένα μπολ.
  • Βήμα 2: Χτυπάμε όλα τα λαχανικά (καρότο, πιπεριά, φρέσκο και ξερό κρεμμύδι) στο μπλέντερ.
  • Βήμα 3: Ρίχνουμε στο μπολ με τον τόνο τα λαχανικά και το αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά.
  • Βήμα 4: Προσθέτουμε τα αβγά, τη μουστάρδα και τα καρυκεύματα, και συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
  • Βήμα 5: Πλάθουμε 4 μπιφτέκια.
  • Βήμα 6: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, τους 180οC, στις αντιστάσεις για λίγα λεπτά. Παρακολουθούμε τα μπιφτέκια μας γιατί ψήνονται πολύ γρήγορα – μόλις πάρουν χρώμα, είναι έτοιμα.

Διατροφική αξία ανά μπιφτέκι

  • Ενέργεια: 182 kcal
  • Υδατάνθρακες: 10,9 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 24,2 γρ.
  • Λιπαρά: 4,3 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,2 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI