Υλικά
- 400 γρ. χοιρινό φιλέτο
- 4 κ. σ. καστανή ζάχαρη
- 60 ml μηλόξυδο
- 1/2 μικρό ανανά, κομμένο σε κομμάτια
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε τετράγωνα (προαιρετικά)
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε 4 ίσα μήκη
- 1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- Μαγειρεμένο ρύζι ή πίτα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Κόψτε το χοιρινό σε κύβους. Ζεστάνετε τη ζάχαρη και το ξύδι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήστε τη να κρυώσει.
- Ρίξτε μέσα το χοιρινό κρέας και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν όλοι οι κύβοι με τη σάλτσα.
- Ζεστάνετε μια σχάρα και περάστε το χοιρινό κρέας και τον ανανά σε σουβλάκια, εναλλάσσοντας τα κομμάτια με την πιπεριά και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Ψήστε τα σουβλάκια στο γκριλ για 3- 4 λεπτά από κάθε πλευρά (ίσως και λίγο περισσότερο).
- Πασπαλίστε με κόλιανδρο, αν θέλετε, και σερβίρετε με ρύζι ή τυλίξτε τα σε πίτα.