Υλικά

  • 400 γρ. χοιρινό φιλέτο
  • 4 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 60 ml μηλόξυδο
  • 1/2 μικρό ανανά, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε τετράγωνα (προαιρετικά)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε 4 ίσα μήκη
  • 1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • Μαγειρεμένο ρύζι ή πίτα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το χοιρινό σε κύβους. Ζεστάνετε τη ζάχαρη και το ξύδι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήστε τη να κρυώσει.
  2. Ρίξτε μέσα το χοιρινό κρέας και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν όλοι οι κύβοι με τη σάλτσα.
  3. Ζεστάνετε μια σχάρα και περάστε το χοιρινό κρέας και τον ανανά σε σουβλάκια, εναλλάσσοντας τα κομμάτια με την πιπεριά και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  4. Ψήστε τα σουβλάκια στο γκριλ για 3- 4 λεπτά από κάθε πλευρά (ίσως και λίγο περισσότερο).
  5. Πασπαλίστε με κόλιανδρο, αν θέλετε, και σερβίρετε με ρύζι ή τυλίξτε τα σε πίτα.