Αβγά με πατάτες λοιπόν, χωρίς περιττά λιπαρά αλλά με περίσσια νοστιμιά! Το πάντρεμα υδατάνθρακα με ζωική πρωτεΐνη είναι 100% υγιεινό, χορταστικό και ισορροπημένο, αρκεί να βάλουμε τα σωστά υλικά, σε σωστούς συνδυασμούς και σε σωστές ποσότητες. Ό,τι ισχύει δηλαδή γενικώς σε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής. Έτσι έχουμε ένα γρήγορο φαγητό που με μια μικρή μετατροπή του προσήμου της πρωτεΐνης και μαζί με μια φρέσκια σαλάτα είναι ένα ιδανικό γεύμα.

Υλικά (2 μερίδες)

  • 2 αβγά
  • 2 ασπράδια
  • 1 μεγάλη πατάτα, κομμένη σε στικς
  • 1/3 κούπας γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σως φέτας

  • 40-50 γρ. φέτα με λιγότερα λιπαρά-αλάτι
  • 1 ½ κ.σ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1-2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • ρίγανη, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά μεταξύ τους τα αβγά, τα ασπράδια, το γάλα, τα στικς πατάτας και τα καρυκεύματα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Βήμα 2: Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, στον αέρα, για 25-30’.
  • Βήμα 3: Όσο ψήνεται, χτυπάμε σε μπλέντερ όλα μαζί τα υλικά για τη σως φέτας.
  • Βήμα 4: Σερβίρουμε μία μερίδα από τα αβγά με πατάτες με 1 κ.σ. σως φέτας.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 236 kcal
  • Υδατάνθρακες: 16,4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 24,5.
  • Λιπαρά: 2,3 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0,6 γρ.

*H φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με ΑΙ