Θέλετε γερά κόκαλα; Αβοκάντο. Σφριγηλή επιδερμίδα; Αβοκάντο. Δυνατή καρδιά; Αβοκάντο. Προστασία από εκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου και τον καρκίνο; Πάλι αβοκάντο. Αυτό το εξαιρετικό φρούτο είναι τόσο πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και μονοακόρεστα λιπαρά που η κατανάλωσή του εξασφαλίζει τη συνολική μας υγεία και μάλιστα με τον πιο γευστικό τρόπο!
Υλικά (2 μερίδες)
- ½ αβοκάντο
- 2 βραστά αβγά
- 1 κ.σ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
- 1-2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Αφού έχουμε βράσει τα αβγά για 6-7’, τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το αβοκάντο, και με ένα πιρούνι πιέζουμε για να τα λιώσουμε.
- Βήμα 2: Προσθέτουμε στο μείγμα το τυρί κρέμα, τον βασιλικό και το αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε απαλά.
- Βήμα 3: Παγώνουμε το spread στο ψυγείο για 30’.
- Βήμα 4: Αλείφουμε με αυτό φρυγανιές, παξιμάδι ή ψωμί. Αν θέλουμε, το βάζουμε πάνω από φρεσκοκομμένη σαλάτα!
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 146 kcal
- Υδατάνθρακες: 8,9 γρ.
- Πρωτεΐνη: 17,4 γρ.
- Λιπαρά: 10,3 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 2,3 γρ.
*H φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με ΑΙ