Υλικά
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου
- 3 κ. σ. βούτυρο, μαλακωμένο
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ. σ. μαϊντανό, σχοινόπρασο, θυμάρι ή άλλα μυρωδικά, ψιλοκομμένα
- 1/2 κ. γλ. πάπρικα
- 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς και τοποθετήστε τον μπακαλιάρο σε ένα ταψί.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον μαϊντανό, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Απλώστε το μείγμα του βουτύρου πάνω από κάθε φιλέτο.
- Τοποθετήστε τις φέτες λεμονιού πάνω και κάτω από τα φιλέτα μπακαλιάρου.
- Ψήστε στο φούρνο για 13 έως 15 λεπτά ή μέχρι ο μπακαλιάρος να είναι αδιαφανής και να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι.
- Πριν το σερβίρισμα, περιχύστε τον μπακαλιάρο με το ζουμί από το ταψί.