Υλικά

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου
  • 3 κ. σ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. μαϊντανό, σχοινόπρασο, θυμάρι ή άλλα μυρωδικά, ψιλοκομμένα
  • 1/2 κ. γλ. πάπρικα
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς και τοποθετήστε τον μπακαλιάρο σε ένα ταψί.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον μαϊντανό, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Απλώστε το μείγμα του βουτύρου πάνω από κάθε φιλέτο.
  4. Τοποθετήστε τις φέτες λεμονιού πάνω και κάτω από τα φιλέτα μπακαλιάρου.
  5. Ψήστε στο φούρνο για 13 έως 15 λεπτά ή μέχρι ο μπακαλιάρος να είναι αδιαφανής και να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι.
  6. Πριν το σερβίρισμα, περιχύστε τον μπακαλιάρο με το ζουμί από το ταψί.