Η κινόα είναι ένα superfood που ήρθε για να μείνει. Έχει ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης και, σε αντίθεση με άλλα δημητριακά, οι πρωτεΐνες της περιέχουν όλα τα βασικά αμινοξέα. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι απαραίτητο να συνδυάσετε την κινόα με όσπρια για να σας προσφέρει πλήρεις πρωτεΐνες, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό αν κάποιος είναι χορτοφάγος ή vegan. Πιο συγκεκριμένα, το ποπ κινόα δεν έχει γλουτένη, αλλά είναι πλούσιο σε μέταλλα, φυτικές ίνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Εκτός από μπάρες και γλυκά, μπορείτε να το προσθέσετε σε toppings γιαουρτιού, μέσα σε μια σαλάτα με φρούτα και ξηρούς καρπούς ή να το φάτε με γάλα ως πρωινό.

Υλικά (6 μπάρες)

  • 130 γρ. κουβερτούρα με στέβια
  • 40 γρ. ποπ κινόα
  • 65 γρ. βούτυρο αμυγδάλου ή κάσιους ή φουντουκιού
  • 25 γρ. μέλι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο αμυγδάλου και το μέλι.
  • Βήμα 2: Μόλις πετύχουμε μια καλή ρευστότητα, προσθέτουμε το ποπ κινόα και ανακατεύουμε καλά.
  • Βήμα 3: Τοποθετούμε το μείγμα πάνω από λαδόκολλα σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ ή σε πυρίμαχο σκεύος. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  • Βήμα 4: Αφού το βγάλουμε από την κατάψυξη, κόβουμε σε 6 κομμάτια.
  • Βήμα 5: Μπορούμε να το συντηρήσουμε είτε στο ψυγείο είτε στην κατάψυξη αν θέλουμε το γλυκό μας πολύ παγωμένο.

Διατροφική αξία ανά μπάρα (30-35 γρ.)

  • Ενέργεια: 155 kcal
  • Υδατάνθρακες: 10,8 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 2,9 γρ.
  • Λιπαρά: 9,8 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,2 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με ΑΙ