Αποβάλλοντας τα χημικά, τις τοξίνες και όλες τις ουσίες που είναι ξένες στον οργανισμό, αποκαθίσταται η ισορροπία σε όλα τα κύτταρα και μεγιστοποιείται η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Η αποτοξίνωση του οργανισμού έχει θετικό αποτέλεσμα στην εντερική λειτουργία, στον ύπνο, στην ποιότητα της επιδερμίδας, στις αρθρώσεις, στην πέψη, στη διάθεση, στον έλεγχο του βάρους, στα επίπεδα ενέργειας και στην αντοχή. Με άλλα λόγια, δε χρειάζεται να είστε ασθενείς για να γίνετε καλύτερα. Τόσο οι υγιείς όσο και οι ασθενείς μπορούν να ευεργετηθούν από την αποτοξίνωση του οργανισμού τους.
Υλικά (2 μερίδες)
- 2 καρότα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 3 κολοκυθάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη
- λίγες φουντίτσες μπρόκολο
- 60-70 γρ. noodles
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. κουρκουμά
- ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κ.σ. σόγια σος με λιγότερο αλάτι
- πιπέρι (επειδή η σόγια είναι αλμυρή, ιδανικά δεν βάζουμε αλάτι)
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Μαγειρεύουμε τα καρότα και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Βήμα 2: Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, τρία ποτήρια νερό, τη σόγια σος, τον κουρκουμά και το τζίντζερ.
- Βήμα 3: Βράζουμε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα. Τα τελευταία 5 λεπτά πριν αποσύρουμε από την φωτιά την σούπα προσθέτουμε τα noodles.
- Βήμα 4: Στο σερβίρισμα, ρίχνουμε λίγο λεμόνι και λίγες σταγόνες φρέσκο λάδι.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 167 kcal
- Υδατάνθρακες: 6,7 γρ.
- Πρωτεΐνη: 3,9 γρ.
- Λιπαρά: 1,2 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0,2 γρ.
*H φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με ΑΙ