Για τις ελληνογαλλικές επαφές, αλλά και αν υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, την προηγούμενη εβδομάδα ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Ο κ. Μαρινάκης είπε αρχικά ότι είναι γνωστό πως υπάρχει αίτημα για μια 4η φρεγάτα Belharra.
Και πρόσθεσε: «Η Γαλλία είναι από τους πιο σταθερούς στρατηγικούς συμμάχους της χώρας μας. Είναι σημαντικές οι επαφές. Δεν έχω ενημέρωση για επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο, αλλά υπάρχει σημαντική και αμφίδρομη συνεργασία των δυο ηγετών. Η Ελλάδα κοιτάει να μεγαλώσει ουσιαστικά με πράξεις και όχι με λόγια».
Για την έκρηξη στη Hellenic Train
«Δε νομίζω ότι χρειάζεται να καλλιεργήσουμε παραπάνω ανησυχία από τη σοβαρότητα που έχει ένα τέτοιο χτύπημα. Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει τη δουλειά της. Αυτό που χρειάζεται να πούμε σε πολιτικό επίπεδο είναι πού μπορεί να οδηγήσει το κλίμα μίσους και τοξικότητας που καλλιεργείται από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης».