Υλικά

  • 420 γρ. μπρόκολο, σε μικρά κομμάτια
  • 1/4 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • 2/3 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
  • 3 κ. σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό και φέρτε το σε βρασμό. Προσθέστε το μπρόκολο, σκεπάστε και αφήστε το μέχρι να μαλακώσει, 2 έως 4 λεπτά.
  3. Λιώστε τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας για να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Μαγειρέψτε μέχρι να πήξει η λευκή σάλτσα, περίπου 10 λεπτά.
  4. Συνδυάστε το μπρόκολο, τα αυγά, τη μαγιονέζα και το κρεμμύδι σε ένα πυρέξ, καλύψτε με τη λευκή σάλτσα και ανακατέψτε καλά.
  5. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
  6. Πασπαλίστε με το τσένταρ από πάνω και ψήστε μέχρι να σταθεροποιηθεί, περίπου 15 λεπτά ακόμα.