Υλικά
- 420 γρ. μπρόκολο, σε μικρά κομμάτια
- 1/4 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
- 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 3 αυγά, χτυπημένα
- 2/3 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
- 3 κ. σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- Αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό και φέρτε το σε βρασμό. Προσθέστε το μπρόκολο, σκεπάστε και αφήστε το μέχρι να μαλακώσει, 2 έως 4 λεπτά.
- Λιώστε τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας για να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Μαγειρέψτε μέχρι να πήξει η λευκή σάλτσα, περίπου 10 λεπτά.
- Συνδυάστε το μπρόκολο, τα αυγά, τη μαγιονέζα και το κρεμμύδι σε ένα πυρέξ, καλύψτε με τη λευκή σάλτσα και ανακατέψτε καλά.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
- Πασπαλίστε με το τσένταρ από πάνω και ψήστε μέχρι να σταθεροποιηθεί, περίπου 15 λεπτά ακόμα.