Υλικά
- 8 φλ. τσαγιού κύβους καρπούζι χωρίς σπόρους ( ή 1/2 μέτριο καρπούζι)
- 60 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 4 φύλλα βασιλικού ή 6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
- 1 πρέζα αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ψιλοκόψτε το καρπούζι, τοποθετήστε το σε μια πιατέλα και περιχύστε με ελαιόλαδο.
- Πασπαλίστε με θρυμματισμένη φέτα, βασιλικό ή δυόσμο και αλάτι.
- Προσθέστε ξύσμα λεμονιού ή μαύρο πιπέρι αν θέλετε.
- Σερβίρετε αμέσως.
- Αν το φτιάξετε νωρίτερα, βάλτε το καρπούζι σε κύβους στο ψυγείο ξεχωριστά καθώς απελευθερώνει μεγάλη ποσότητα νερού μετά τον τεμαχισμό του. Στη συνέχεια, «συναρμολογήστε» τη σαλάτα λίγο πριν το σερβίρισμα.