Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι τύπου 90%
- 30 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 20 γραμμάρια αλάτι
- 550-600 γραμμάρια νερό
- 10 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
- Λιώνουμε την μαγιά σε χλιαρό νερό και το ίδιο το αλάτι σε άλλο μπολ όμως.
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα σε μια μπασίνα (μπολ) και ζυμώνουμε πολύ καλά με το χέρι.
- Ανακατεύουμε συνέχεια έως γίνει μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη.
- Το αφήνουμε σε ένα για 10 λεπτά σκεπασμένο και μετά το κόβουμε σε ισάριθμα κομμάτια και τα πλάθουμε καρβέλια.
- Το τοποθετούμε σε λαδωμένη λαμαρίνα ή με λαδόκολλα και το βάζουμε στον φούρνο στους 50C για να φουσκώσει, τοποθετώντας μέσα και ένα ανοξείδωτο μπολ με βρασμένο νερό, αφήνοντας τα ψωμιά γύρω στα 20-30 λεπτά.
- Τα βρέχουμε και ρίχνουμε σουσάμι από πάνω και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 200C για 20-30 λεπτά και ανάλογα τον φούρνο που έχουμε.
- Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε από την λαμαρίνα αμέσως για να μην πανιάζουν.