Υλικά

  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ. γλ. μουστάρδα
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε το λάδι, το αυγό, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ χειρός για να ανακατέψετε το μείγμα μέχρι να πάρει τη μορφή μαγιονέζας, προσέχοντας να μην το παρακάνετε.
  3. Αποθηκεύστε το μείγμα σε καλά κλεισμένο δοχείο και διατηρήστε το στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.