Υλικά
- 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ. γλ. μουστάρδα
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε το λάδι, το αυγό, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ χειρός για να ανακατέψετε το μείγμα μέχρι να πάρει τη μορφή μαγιονέζας, προσέχοντας να μην το παρακάνετε.
- Αποθηκεύστε το μείγμα σε καλά κλεισμένο δοχείο και διατηρήστε το στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.