Υλικά
- 500 γρ. φάβα
- 100 γρ. καλαμάρι κατεψυγμένο
- 100 γρ. γαρίδα ψιλή
- 100 γρ. μύδια ψίχα
- 3 κρεμμύδια ξερά στα 4
- 1 μεγάλο καρότο στα 3
- αλάτι-πιπέρι
Dressing
- Ελαιόλαδο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- ½ σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
- Βάζουμε την φάβα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει την φάβα.
- Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και αφού πάρει βράση προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα στα 4 και το καρότο.
- Ελέγχουμε αν χρειαστεί νερό και προσθέτουμε. Περίπου στα μισά ξαφρίζουμε τους αφρούς που έχει βγάλει. Ελέγχουμε και ανακατεύουμε συνέχεια για να μη μας κολλήσει.
- Αφήνουμε να βράσει μέχρι να χυλώσει περίπου 45 λεπτά. Περνάμε την φάβα με ένα ραβδομπλέντερ να γίνει λεία και συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα καρυκεύματα.
- Σε ένα τηγάνι αφού κάψει ρίχνουμε λάδι και σοτάρουμε όλα τα θαλασσινά μας ρίχνοντας πρώτα το καλαμάρι, μετά την γαρίδα και τέλος το μύδι αλατοπιπερώνοντας.
- Στρώνουμε τη φάβα σε ένα πιάτο, γαρνίρουμε με τα θαλασσινά και τέλος με το dressing.
Tip: Προσέχουμε στο σοτάρισμα να μην ανακατέψουμε τα θαλασσινά πολύ γιατί βγάζουν υγρά.