Υλικά

  • 750 γραμμάρια βερίκοκα
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη
  • 6 τεμάχια γαρίφαλο
  • 4 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 τεμάχιο λεμόνι (χυμός)
  • γλυκό του κουταλιού βερίκοκο σε ψιλές φέτες
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας καφέ εσπρέσσο
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας μπράντι βερίκοκο

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα βερίκοκα και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα σκεύος με χυμό λεμονιού, την ζάχαρη και τα γαρίφαλα και το νερό.
  2. . Σκεπάζουμε το σκεύος και το βράζουμε για 12 λεπτά, αφαιρώντας αμέσως τα γαρίφαλα.
  3. Τα βγάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Χτυπάμε τα βερίκοκα στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό τους, μέχρι να γίνει πουρέ το μείγμα.
  5. Ρίχνουμε το πουρέ σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε καλά και το τοποθετούμε μέσα στην κατάψυξη.
  6. Σε μια φόρμα του κέικ κατά προτίμηση μακρόστενη, τοποθετούμε μέσα μεμβράνη και να προεξέχει από τα πλάγια.
  7. Βγάζουμε το μπολ με τον πουρέ βερίκοκο από την κατάψυξη και το ξαναχτυπάμε πάλι από το μπλέντερ ώσπου να γίνει απαλός ξανά.
  8. Το ρίχνουμε μέσα στην φόρμα μας και το σκεπάζουμε με την υπόλοιπη μεμβράνη και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.