Υλικά
- 750 γραμμάρια βερίκοκα
- 60 γραμμάρια ζάχαρη
- 6 τεμάχια γαρίφαλο
- 4 κουταλιές της σούπας νερό
- 1 τεμάχιο λεμόνι (χυμός)
- γλυκό του κουταλιού βερίκοκο σε ψιλές φέτες
- 200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
- 3 κουταλιές της σούπας καφέ εσπρέσσο
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας μπράντι βερίκοκο
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα βερίκοκα και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα σκεύος με χυμό λεμονιού, την ζάχαρη και τα γαρίφαλα και το νερό.
- . Σκεπάζουμε το σκεύος και το βράζουμε για 12 λεπτά, αφαιρώντας αμέσως τα γαρίφαλα.
- Τα βγάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Χτυπάμε τα βερίκοκα στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό τους, μέχρι να γίνει πουρέ το μείγμα.
- Ρίχνουμε το πουρέ σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε καλά και το τοποθετούμε μέσα στην κατάψυξη.
- Σε μια φόρμα του κέικ κατά προτίμηση μακρόστενη, τοποθετούμε μέσα μεμβράνη και να προεξέχει από τα πλάγια.
- Βγάζουμε το μπολ με τον πουρέ βερίκοκο από την κατάψυξη και το ξαναχτυπάμε πάλι από το μπλέντερ ώσπου να γίνει απαλός ξανά.
- Το ρίχνουμε μέσα στην φόρμα μας και το σκεπάζουμε με την υπόλοιπη μεμβράνη και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.