Υλικά
- μια μικρή κολοκύθα αποφλοιωμένη και ξεσποριασμένη
- ηλιέλαιο η φυστικέλαιο
- αλάτι
- κόκκινο πιπέρι
Σάλτσα ντιπ με ταχίνι
- 30ml χυμός λεμονιού
- 50γρ γιαούρτι
- 60γρ ταχίνι
- 10ml ξύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 30γρ κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2γρ αλάτι
- 1γρ πιπέρι κόκκινο καγιέν
Εκτέλεση
- Κόβουμε την κολοκύθα σε πολύ ψιλές φέτες με το εργαλείο που αποφλοιώνουμε τις πατάτες.
- Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και τις ψεκάζουμε με το λάδι. Τις ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσουν.
- Αφού κρυώσουν τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 3 λεπτά έως ότου γίνουν τραγανές. Τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας η λαδόκολλα για να στραγγίσουν. Ραντίζουμε με αλάτι και κόκκινο πιπέρι προαιρετικά
- Για το ντιπ: Ενώνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για ένα λεπτό.
- Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο για να διατηρήσει τη γεύση του. Σερβίρουμε σε μπολ και συνοδεύουμε τα τσιπς της κολοκύθας.