Υλικά
- Για την κρέμα τυριού
- 120γρ ζάχαρη
- 100ml κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 200 γρ. κρέμα τυρί (ρικότα ή Φιλαδέλφεια)
- Για την βάση
- 150 γρ. μπισκότα τύπου Digestive ή Πτι Μπερ
- 40γρ λιωμένο φρέσκο βούτυρο
- Για την επιφάνεια
- 150γρ μαρμελάδα πορτοκάλι
- 50γρ χυμός πορτοκάλι
- 5 φύλλα ζελατίνας
Εκτέλεση
- Σε ένα μπόλ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος , τη ζάχαρη το κρεμώδες τυρί και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Για την βάση
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Απλώνουμε το μίγμα σε μία βουτυρωμένη ελαφρώς φόρμα γλυκού η ταψάκο. Για την επιφάνεια
- Ζεσταίνουμε την μαρμελάδα και προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού.
- Σε κρύο νερό μαλακώνουμε τα φύλλα της ζελατίνας.
- Προσθέτουμε τα φύλλα της ζελατίνας που έχουν μαλακώσει στην μαρμελάδα και αφήνουμε να παγώσουν χωρίς να σφίξουν. Στήσιμο γλυκού
- Στο σκεύος που έχουμε απλώσει την βάση του μπισκότου , προσθέτουμε την κρέμα τυριού και απλώνουμε καλά.
- Προσθέτουμε την μαρμελάδα του πορτοκαλιού και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια.
- Τοποθετούμε ξανά το γλυκό στο ψυγείο.