Υλικά

  • Για την κρέμα τυριού
  • 120γρ ζάχαρη
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 200 γρ. κρέμα τυρί (ρικότα ή Φιλαδέλφεια)
  • Για την βάση
  • 150 γρ. μπισκότα τύπου Digestive ή Πτι Μπερ
  • 40γρ λιωμένο φρέσκο βούτυρο
  • Για την επιφάνεια
  • 150γρ μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 50γρ χυμός πορτοκάλι
  • 5 φύλλα ζελατίνας

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπόλ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος , τη ζάχαρη το κρεμώδες τυρί και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι.
  3. Τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  4. Για την βάση
  5. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  6. Απλώνουμε το μίγμα σε μία βουτυρωμένη ελαφρώς φόρμα γλυκού η ταψάκο.
  7. Για την επιφάνεια
  8. Ζεσταίνουμε την μαρμελάδα και προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού.
  9. Σε κρύο νερό μαλακώνουμε τα φύλλα της ζελατίνας.
  10. Προσθέτουμε τα φύλλα της ζελατίνας που έχουν μαλακώσει στην μαρμελάδα και αφήνουμε να παγώσουν χωρίς να σφίξουν.
  11. Στήσιμο γλυκού
  12. Στο σκεύος που έχουμε απλώσει την βάση του μπισκότου , προσθέτουμε την κρέμα τυριού και απλώνουμε καλά.
  13. Προσθέτουμε την μαρμελάδα του πορτοκαλιού και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια.
  14. Τοποθετούμε ξανά το γλυκό στο ψυγείο.