Υλικά
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 250 ml κρεμά γάλακτος
- 6 κρόκοι αυγών
- 500 γρ φέτα Δωδώνης( περασμένη από τον τρίφτη)
- Άσπρο πιπέρι.
- Ξύσμα από ένα πορτοκαλί
- Θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
-
- Το παγωτό το ετοιμάζουμε την προηγούμενη μέρα.
- Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα. Χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε λίγο ζεστό μείγμα γάλακτος κρέμας , το ανακατεύουμε και το προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα ζεσταίνοντας και χτυπώντας συνεχώς.
- Η κρέμα είναι έτοιμη όταν το θερμόμετρο δείξει 85 βαθμούς. Προσθέτουμε τη φέτα ,το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε καλά στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε ένα βελούδινο αποτέλεσμα.
- Προσθέτουμε άσπρο πιπέρι. Βάζουμε το μείγμα στη κατάψυξη και ανακατεύουμε κάθε μισή ώρα με ένα πιρούνι για να αποφύγουμε την δημιουργία κρυστάλλων μέσα στο παγωτό.