Υλικά
- 100 ml ελαιόλαδο
- 60 γρ κάπαρη Τήνου
- 100 γρ ελιές Καλαμών
- 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
- 50 γρ παξιμάδι
- 30 γρ λιαστή ντομάτα
- 9 γρ ξερή μαγιά
- 10 γρ αλάτι
- 10 γρ ζάχαρη
- 300 ml νερό χλιαρό
- 50 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 40 γρ φέτα Καλαβρύτων
- 30 γρ ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι
- 30 γρ φύλλα μαϊντανού
- 4 ντοματάκια Σαντορίνης
- 1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 4 καπαρόφυλλα Τήνου
- 2 γρ ξύσμα λεμονιού
- 5 γρ μουστάρδα
Εκτέλεση
- Βάλτε στο μπολ του μίξερ, το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, 50 γραμμάρια από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ανακατέψτε ελαφρά και αφήστε το μείγμα για 10 λεπτά.
- Με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέστε 20 ml από το ελαιόλαδο, το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και χτυπήστε το μείγμα για 2-3 λεπτά.
- Αφαιρέστε τη ζύμη από το μπολ και πλάστε τη με τα χέρια για 1-2 λεπτά. Αν κολλάει μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλεύρι.
- Σκεπάστε τη ζύμη με βαμβακερή πετσέτα και αφήστε τη να φουσκώσει για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια τοποθετείστε το ζυμάρι πάνω σε λαδόκολλα και δώστε του το σχήμα της αρεσκείας σας. Ψήστε πάνω στη λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά.
- Ανοίγετε το πάνω μέρος από τα ντοματάκια, με προσοχή να μην βγει τελείως το καπάκι και αφαιρείτε την ψίχα με ένα μικρό κουτάλι ή με μαχαίρι. Εν τω μεταξύ βάλτε στο μούλτι το γιαούρτι, τις ελιές και πολτοποιήστε τα.
- Γεμίζετε τα ντοματάκια με το μείγμα και τα καλύπτετε με το καπάκι τους.
- Βάζετε σε ένα μπολ, το μαϊντανό, 5 ml από το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα και ανακατεύετε ώστε να ενωθούν.
- Σερβίρετε την σαλάτα μαϊντανού πάνω στο ψωμί.
- Σε ένα μπολ βάζετε τη φέτα, την πιπεριά, 10 ml από το ελαιόλαδο και ανακατεύετε ώστε να ενωθούν.
- Βάζετε στο μούλτι το παξιμάδι, τη λιαστή ντομάτα και τα χτυπάτε ώστε να ενωθούν.
- Βάζετε το μείγμα σε στρογγυλό τσέρκι, προσθέτετε από πάνω το μείγμα με τη φέτα και στη συνέχεια ξεφορμάρετε.