Υλικά

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 60 γρ κάπαρη Τήνου
  • 100 γρ ελιές Καλαμών
  • 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 50 γρ παξιμάδι
  • 30 γρ λιαστή ντομάτα
  • 9 γρ ξερή μαγιά
  • 10 γρ αλάτι
  • 10 γρ ζάχαρη
  • 300 ml νερό χλιαρό
  • 50 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 40 γρ φέτα Καλαβρύτων
  • 30 γρ ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι
  • 30 γρ φύλλα μαϊντανού
  • 4 ντοματάκια Σαντορίνης
  • 1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 4 καπαρόφυλλα Τήνου
  • 2 γρ ξύσμα λεμονιού
  • 5 γρ μουστάρδα

Εκτέλεση

  1. Βάλτε στο μπολ του μίξερ, το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, 50 γραμμάρια από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ανακατέψτε ελαφρά και αφήστε το μείγμα για 10 λεπτά.
  2. Με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέστε 20 ml από το ελαιόλαδο, το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και χτυπήστε το μείγμα για 2-3 λεπτά.
  3. Αφαιρέστε τη ζύμη από το μπολ και πλάστε τη με τα χέρια για 1-2 λεπτά. Αν κολλάει μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλεύρι.
  4. Σκεπάστε τη ζύμη με βαμβακερή πετσέτα και αφήστε τη να φουσκώσει για 30 λεπτά.
  5. Στη συνέχεια τοποθετείστε το ζυμάρι πάνω σε λαδόκολλα και δώστε του το σχήμα της αρεσκείας σας. Ψήστε πάνω στη λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά.
  6. Ανοίγετε το πάνω μέρος από τα ντοματάκια, με προσοχή να μην βγει τελείως το καπάκι και αφαιρείτε την ψίχα με ένα μικρό κουτάλι ή με μαχαίρι. Εν τω μεταξύ βάλτε στο μούλτι το γιαούρτι, τις ελιές και πολτοποιήστε τα.
  7. Γεμίζετε τα ντοματάκια με το μείγμα και τα καλύπτετε με το καπάκι τους.
  8. Βάζετε σε ένα μπολ, το μαϊντανό, 5 ml από το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα και ανακατεύετε ώστε να ενωθούν.
  9. Σερβίρετε την σαλάτα μαϊντανού πάνω στο ψωμί.
  10. Σε ένα μπολ βάζετε τη φέτα, την πιπεριά, 10 ml από το ελαιόλαδο και ανακατεύετε ώστε να ενωθούν.
  11. Βάζετε στο μούλτι το παξιμάδι, τη λιαστή ντομάτα και τα χτυπάτε ώστε να ενωθούν.
  12. Βάζετε το μείγμα σε στρογγυλό τσέρκι, προσθέτετε από πάνω το μείγμα με τη φέτα και στη συνέχεια ξεφορμάρετε.