Υλικά
- 1 χταπόδι περίπου 2 κιλά ( χτυπημένο και τριμμένο)
- 200 ml κρασί Λιαστό μοσχάτο Σάμου
- 1 κ.σ πουρέ ντομάτας
- 1 κρεμμύδι (κομμένο στα τέσσερα)
- 2 φύλλα δάφνης
- 7-8 κόκκους μπαχάρι
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε από το χταπόδι το στόμα, κόβουμε την κουκούλα στη μέση και το κάθε πλοκάμι χωριστά.
- Το βάζουμε στη κατσαρόλα χωρίς καθόλου νερό και σε σιγανή φωτιά μέχρι να μείνει με ελάχιστα υγρά και προσέχοντας να μη μας κολλήσει 20-25 λεπτά περίπου.