Υλικά

  • Για τις φλογέρες:
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 500 γρ βούτυρο Κερκύρας
  • Για την κρέμα τριαντάφυλλο:
  • 250 ml γάλα
  • 30 γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 2 κρόκους αυγών
  • 300 γρ κορν φλάουερ
  • 50 γρ γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο, στραγγισμένο από το σιρόπι και πολτοποιημένο
  • 80 γρ κατίκι Δομοκού
  • Για το παστέλι:
  • 250 γρ μέλι θυμαρίσιο
  • 125 γρ σουσάμι καβουρδισμένο

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τα φύλλα κρούστας σε κομμάτια και τυλίξτε τα σε ρολά, γύρω από βουτυρωμένο κύλινδρο, σε μέγεθος της αρεσκείας σας. Βουτυρώστε τα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  2. Για να ετοιμάσετε την κρέμα τριαντάφυλλου: Βάλτε σε μία κατσαρόλα το γάλα (κρατήστε 2-3 κουταλιές), τη ζάχαρη και φέρτε τα σε βράση. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ανακατέψτε το αυγό, με τον κρόκο αυγού, το κορν φλάουερ διαλυμμένο στο γάλα, ώστε να ενωθούν. Ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε, μέχρι να πάρουν 1-2 βράσεις. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε το γλυκό τριαντάφυλλο, το κατίκι και ανακατέψτε, ώστε να ενσωματωθούν.
  3. Αφού η κρέμα κρυώσει για 2 ώρες, βάλτε την κρέμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και γεμίστε τις φλογέρες.
  4. Βράστε το μέλι στους 135ο C. Προσθέστε το σουσάμι και ανακατέψτε. Φορμάρετε σε φόρμες της αρεσκείας σας.
  5. Σερβίρετε τις γεμιστές φλογέρες πάνω στο παστέλι, γαρνίροντας με ροδοπέταλα.