Υλικά
- 4 μπριζόλες χοιρινές χωρίς κόκαλα και λίπος
- 80 γρ αποξηραμένα άγρια μανιτάρια, όπως morels
- ½ φλιτζάνι τσαγιού βραστό νερό
- 100 γρ φρέσκα άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κοτόπουλου χωρίς λιπαρά, και χαμηλή περιεκτικότητα σενάτριο
- ¼ φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, τοποθετούμε τα αποξηραμένα μανιτάρια και ρίχνουμε το βραστό νερό. Αφήνουμε για 15΄. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και κρατάμε 1/4 φλιτζάνι ζωμό από τα μανιτάρια. 2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις μπριζόλες και ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Γυρίζουμε τις μπριζόλες και προσθέτουμε πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 9 λεπτά.
- Βγάζουμε τις μπριζόλες σε ένα πιάτο και της σκεπάζουμε με ένα άλλο πιάτο για να είναι ζεστές. Ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια, τα φρέσκα και τα αφήνουμε για 5΄λεπτά.
- Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, το κρασί, το θυμάρι. Τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού και να απορροφήσουν κατά το ήμισυ τα υγρά.
- Σερβίρουμε της μπριζόλες και περιχύνουμε με τα μανιτάρια κάθε μπριζόλα.