Υλικά
- 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο γάλακτος
- φύλλο κρούστας κομμένο σε ισσάριθμα τετράγωνα κομμάτια
- ζάχαρη άχνη
- φραγκοστάφυλλα ή φρούτο τις αρεσκείας μας (ροδάκινα)
- 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 250 γραμμάρια γιαούρτι
- βανίλια
- 50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- φραγκοστάφυλλα ή διάφορα φρούτα τις αρεσκείας μας
Εκτέλεση
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 200C για να ψήσουμε τις φωλιές μας.
- Βουτυρώνουμε μικρές ειδικές φόρμες για τάρτες και μετά παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα αλείφουμε ένα ένα και ενώνουμε 5 τεμάχια μαζί και τα τοποθετούμε μέσα στις ειδικές φόρμες και αφήνουμε να προεξέχουν, βουτυρώνοντας πολύ καλά όλα τα φύλλα από πάνω.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου και πάντα με την επίβλεψή μας, ώσπου να έχουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα μας, χτυπώντας την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε το γιαούρτι, την βανίλια και την άχνη ζάχαρη την οποία τα ανακατεύουμε ελαφρά.
- Παίρνουμε τα ψημένα φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε πάνω σε πιάτο τις αρεσκείας μας, και μοιράζουμε την γέμιση της κρέμα μας.
- Τοποθετούμε τα φρούτα τις αρεσκείας μας και με φραγκοστάφυλλα
- Τα αχνίζουμε με άχνη ζάχαρη και αν θέλουμε πολύ λίγο κανέλλα.
- Έτοιμα να τα σερβίρουμε.