Υλικά
- 625 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 36% ζαχαροπλαστικής
- λίγο βανίλια
- 4 τεμάχια κρόκος αυγού
- 120 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε σε μια μπασίνα την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με το σύρμα να γίνει σαντιγί, προσθέτοντας την βανίλια.
- Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι με νερό και το βάζουμε πάνω στην φωτιά και τοποθετούμε την μπασίνα με την σαντιγί και τα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ζεσταθεί καλά.
- Το βγάζουμε από την φωτιά και το ανακατεύουμε καλά πάλι και το τοποθετούμε για 15 λεπτά στην κατάψυξη.
- Σε μια άλλη μπασίνα, χτυπάμε τους κρόκους αυγού με την ζάχαρη με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
- Τοποθετούμε ξανά την μπασίνα με την σαντιγί, πάνω στο κατσαρολάκι με νερό και προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα κρόκος-ζάχαρης, ανακατεύοντας συνέχεια και για 15 λεπτά.
- Μόλις έχουμε τελειώσει τον βρασμό και το κατεβάζουμε από την φωτιά και το ανακατεύουμε συνέχεια….
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά.
- Το ξανά βγάζουμε από την κατάψυξη και το ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά με ένα σύρμα.
- Το ξανά βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
- Το βγάζουμε ξανά από την κατάψυξη, ανακατεύοντας πάλι και το τοποθετούμε σε μπολ της αρεσκείας μας.
- Το βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες….και είναι έτοιμο!
- Τέλος ρίχνουμε νιφάδες σοκολάτας από πάνω για να το γαρνίρουμε ομοιόμορφα…