Ένας 60χρονος γιατρός γνωστός από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις και η σύντροφός του κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Μεταμόρφωσης και Χολαργού και θα απολογηθούν την Πέμπτη στον ανακριτή, για εμπρησμούς σε αίθριους χώρους γειτονικών τους σπιτιών.

Μετά από καταγγελίες των γειτόνων τους, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, συνέλαβε τον γνωστό ορθοπεδικό και την 50χρονη σύντροφό του, ενώ αναζητείται και ο ανήλικος γιος της. Οι τρεις τους κατηγορούνται για 6 φωτιές που προκάλεσαν από τον περασμένο Μάιο μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου στη Νέα Μάκρη.

Ο νεαρός που αναζητείται φέρεται να έβαλε δύο φωτιές τα ξημερώματα της Κυριακής κοντά στο σπίτι που διέμενε η οικογένεια. Η οικογένεια φέρεται να είχε προστριβές με τους γείτονες. Όπως προέκυψε από βιντεοληπτικό υλικό, ο 60χρονος γιατρός, τουλάχιστον δύο φορές που εκδηλώθηκε φωτιά, μετακίνησε το όχημά του, το οποίο είχε σταθμευμένο έξω από το σπίτι του.

Παράλληλα, γείτονας έχει αναγνωρίσει τον 16χρονο, υποστηρίζοντας ότι τον είδε να βάζει δύο φωτιές σε ξερά χόρτα. Ο γιατρός αιτιολόγησε την απομάκρυνση του οχήματος, ενώ για τις φωτιές κατέθεσε πως δεν ξέρει τίποτα και πως όταν εκδηλώθηκαν ο ίδιος κοιμόταν.

Και η σύντροφός του επίσης κατέθεσε άγνοια για τις έξι πυρκαγιές. Βέβαια ο Εισαγγελέας τους άσκησε ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση, και αύριο απολογούνται στον Ανακριτή.