Πόλος έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας αλλά και σημείο συνάντησης της εκπαιδευτικής κοινότητας θα αποτελέσει το εκθεσιακό αφιέρωμα Akademia στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στη φετινή ΔΕΘ συμμετέχουν 18 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα από την Ελλάδα και την Κύπρο μεταξύ των οποίων το Αριστοτέλειο, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και τα Πανεπιστήμια Κύπρου και Λευκωσίας, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων, προωθώντας παράλληλα την ανάπτυξη της αγοράς εργασίας και τις προοπτικές επαγγελματικής ανέλιξης για τους νέους.

Η Akademia θα παρουσιάσει στους επισκέπτες νέες προτάσεις σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, υποτροφίες, καθώς και τις πιο προηγμένες καινοτομίες από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Η συνταγή για την «τούρτα του σύμπαντος»

Οι θεωρίες και οι ανακαλύψεις χιλιάδων φυσικών κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα οδήγησαν σε μια αξιοσημείωτη κατανόηση της θεμελιώδους δομής της ύλης.

Φέτος στο αφιέρωμα της Akademia συμμετέχει και το CERN, το οποίο θα παρουσιάσει μία μοναδική θεματική έκθεση με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του, όπου θα προβάλλει τα επιτεύγματα και τη συνεισφορά του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Σωματιδιακής Φυσικής στους τομείς της σωματιδιακής φυσικής και της επιστημονικής ανακάλυψης.

H Διαδραστική Σήραγγα του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων, η συνταγή για την «τούρτα του σύμπαντος» και η Big Bang εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (AR) θα «μαγνητίσουν» τους επισκέπτες του περιπτέρου του CERN.