Χθες βράδυ, στην καρδιά της Food & Drinks By Detrop της ΔΕΘ – HELEXPO, το κοινό βρέθηκε σε ένα networking event που δύσκολα θα ξεχάσει. Με έναν συνδυασμό γαστρονομίας, καινοτομίας και χαμόγελων, η Ανώτερη Σχολή Μαγειρικής Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας La Chef Levi εντυπωσίασε με τις μοναδικές δημιουργίες των σπουδαστών της, που είχαν την τύχη να αναλάβουν τους ρόλους των σεφ της βραδιάς.

Υπό την έμπνευση του Executive Chef, Αγάπιου Παμπουκίδη και της Head Pastry Chef Γιώτας Παυλίδου, 15 νέοι μάγειρες και ζαχαροπλάστες παρουσίασαν 8 εκπληκτικά πιάτα που συνδύαζαν τοπικά προϊόντα με ένα μοντέρνο twist. Με την ίδια αφοσίωση που τους έκανε να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες από τα χαράματα, δημιούργησαν πιάτα όπως το «Carbonara goes to 2024» με πέννες και αφρό κεφαλοτύρι ΜΕΒΓΑΛ, και το «Molecular Traditional Salad» με ντομάτες Μακεδονίας και μια ανατρεπτική σφαίρα τζατζικιού.

Η μουσική από τον DJ, με επιλογές από παλιές επιτυχίες συνδυασμένες με σύγχρονες μίξεις, πρόσφερε ακριβώς το soundtrack που άξιζε σε αυτή τη βραδιά. Με ένα μοναδικό μείγμα ενέργειας, ικανοποίησης και θετικής διάθεσης, οι επισκέπτες ανακάλυψαν νέες γεύσεις και έφυγαν με πλατιά χαμόγελα και συζητώντας για τα ευφάνταστα πιάτα και την εκπληκτική εμπειρία της εκδήλωσης.

Αυτές οι πρωτότυπες δημιουργίες, με την καλλιτεχνική πινελιά των νέων σεφ της La Chef Levi, έδωσαν στη Food & Drinks By Detrop έναν μοναδικό γαστρονομικό αέρα, που σίγουρα θα μείνει χαραγμένος στη μνήμη όσων είχαν την τύχη να το ζήσουν από κοντά.

Εκτός από τις γαστρονομικές δημιουργίες που εντυπωσίασαν, η βραδιά απέκτησε μια ακόμα ξεχωριστή πινελιά χάρη στη γενναιόδωρη συνεισφορά διαφόρων οινοποιών της έκθεσης. Οινοποιοί από όλη την Ελλάδα διέθεσαν τις φιάλες κρασιών τους, προσφέροντας στους καλεσμένους την ευκαιρία να συνοδεύσουν τα εκλεκτά εδέσματα με εξαιρετικά τοπικά και ελληνικά κρασιά υψηλής ποιότητας.

Αυτός ο συνδυασμός γεύσεων και οινικής απόλαυσης ανέβασε την εμπειρία σε ένα νέο επίπεδο, προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη δύναμη της ελληνικής γαστρονομικής κληρονομιάς, μέσα από σύγχρονες ερμηνείες και αυθεντικές γεύσεις. Έτσι, η εκδήλωση δεν ήταν απλά ένα networking event, αλλά μια αληθινή γιορτή των ελληνικών γεύσεων, που φρόντισε να δώσει στον κάθε παρευρισκόμενο ένα ταξίδι στον κόσμο του καλού φαγητού και του ποιοτικού κρασιού.

Φυσικά, δεν μπορούμε να παραλείψουμε να αποδώσουμε τα εύσημα στη ΔΕΘ – HELEXPO και την ομάδα της Food & Drinks By Detrop για αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία. Με έμπνευση, επαγγελματισμό και αγάπη για τη γαστρονομία, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα event που δεν ήταν απλώς μια συνάντηση επαγγελματιών, αλλά μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Ο συνδυασμός δημιουργικότητας και ομαδικού πνεύματος μεταξύ των σπουδαστών της La Chef Levi, των εκλεκτών προϊόντων και των τοπικών κρασιών προσέφερε μια μοναδική ευκαιρία για όλους τους παρευρισκόμενους να απολαύσουν τοπικές γεύσεις με διεθνείς επιρροές.

Ειλικρινά, ελπίζουμε το ίδιο event να πραγματοποιηθεί και στην επόμενη έκθεση το 2025, γιατί τέτοιες εκδηλώσεις προσθέτουν μια πραγματικά φρέσκια και καινοτόμα διάσταση στην έκθεση, ενισχύοντας τον ρόλο της ως σημείο αναφοράς για την ελληνική γαστρονομία και φιλοξενία. Με τέτοιες πρωτοβουλίες, η ΔΕΘ – HELEXPO δείχνει έμπρακτα τη δέσμευσή της να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και να στηρίζει τα νέα ταλέντα στον χώρο της γαστρονομίας.