Μια 14χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της όταν δέχθηκε επίθεση από λιοντάρι στα περίχωρα του Ναϊρόμπι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Άγριας Ζωής της Κένυας (KWS).

Όπως σημειώνει το BBC Το άγριο ζώο εισέβαλε σε συγκρότημα κατοικιών, σε ράντσο που βρίσκεται κοντά στο Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι, και άρπαξε την έφηβη.

 Οι δασοφύλακες της KWS ακολούθησαν τα ίχνη του λιονταριού μέχρι τις όχθες ενός κοντινού ποταμού, όπου εντόπισαν τη σορό της κοπέλας.

Το λιοντάρι δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής. Ωστόσο, η υπηρεσία διαβεβαιώνει ότι έχει τοποθετήσει παγίδες και αναπτύξει ομάδες αναζήτησης στην περιοχή. Παράλληλα, λαμβάνονται επιπλέον μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών.

Το Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι, το οποίο απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, φιλοξενεί πληθώρα άγριων ζώων, όπως λιοντάρια, βουβάλια, λεοπαρδάλεις, καμηλοπαρδάλεις και τσιτάχ.

Αν και περιφραγμένο στις τρεις πλευρές για να εμποδίζεται η είσοδος των ζώων στην πόλη, παραμένει ανοιχτό προς τον νότο ώστε να διευκολύνεται η φυσική μετανάστευσή τους.

Τέτοιες επιθέσεις από λιοντάρια σε ανθρώπους είναι σπάνιες, ωστόσο δεν είναι ανύπαρκτες.

Η KWS ανακοίνωσε επίσης ότι το Σάββατο ένας 54χρονος άνδρας σκοτώθηκε από επίθεση ελέφαντα σε περιοχή βόρεια της πρωτεύουσας.

Ο άνδρας υπέστη σοβαρά τραύματα στο στήθος, τα πλευρά και εσωτερικά όργανα, και παρά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, υπέκυψε στα τραύματά του.