Η Κατερίνα Καινούργιου δεν εντυπωσιάζει μόνο από τη μικρή οθόνη, αλλά και… από τη δική της κουζίνα.

Μπορεί να μην θεωρείται επαγγελματίας μαγείρισσα, όπως έχει παραδεχτεί η ίδια αρκετές φορές, όμως όταν αποφασίζει να φορέσει την ποδιά της, βάζει όλη της την ενέργεια και τη φαντασία.

Κάθε χρόνο τις ημέρες του Πάσχα, η γνωστή παρουσιάστρια τιμά μια αγαπημένη της παράδοση: φτιάχνει το κλασικό της πασχαλινό γλυκό, το οποίο αποτελεί πλέον σήμα κατατεθέν στο οικογενειακό τραπέζι.

Μπορεί να μην περνά πολύ χρόνο γενικά στην κουζίνα, αλλά αυτή η συγκεκριμένη συνταγή είναι δική της και την προτιμά σταθερά για να χαρίσει μια γλυκιά νότα στους δικούς της ανθρώπους.

Η Κατερίνα είχε μοιραστεί στο παρελθόν τη συνταγή της με τους διαδικτυακούς της φίλους και, όπως φαίνεται, πρόκειται για ένα απλό και νόστιμο γλυκό που μπορεί να ετοιμαστεί χωρίς κόπο αλλά με πολλή αγάπη. Αν ψάχνεις μια ξεχωριστή πρόταση για το πασχαλινό τραπέζι, η δική της πρόταση μπορεί να σε εμπνεύσει – και σίγουρα να εντυπωσιάσει.

Υλικά:

Για την κρέμα

900ml γάλα
150 γρ. ζάχαρη (χωρισμένη σε 50 γρ. και 100 γρ.)
3 αυγά μεσαίου μεγέθους (150 γρ.)
100 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, φρέσκο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 φασόλι βανίλιας
300ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), παγωμένη
Για τη διακόσμηση

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
λίγη κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση:

Σ’ ένα µεγάλο µεταλλικό µπολ βάλε 50 γρ. ζάχαρη και τους κρόκους και
µε γρήγορες κινήσεις ανακάτεψε µε αυγοδάρτη για 4′, µέχρι το µείγµα να αφρατέψει. Πρόσθεσε το αλεύρι και συνεχίστε το ανακάτεµα µε τον αυγοδάρτη, µέχρι ο χυλός να αποκτήσει µια βελούδινη υφή χωρίς σβώλους. Σε µία µεγάλη κατσαρόλα βάλε το γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη (100 γρ.) και το φασόλι βανίλιας. Άφησέ τα για 5΄ σε χαµηλή φωτιά µέχρι να βράσουν.

Άδειασε το µείγµα σε µια µεσαία κατσαρόλα και βράσε για 4΄ σε µέτρια φωτιά. Ανακάτεψε µε τον αυγοδάρτη, µέχρι να πήξει η κρέµα. Τέλος, πρόσθεσε το εκχύλισµα βανίλιας, ανακάτεψε και κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Πρόσθεσε το βούτυρο σε κοµµατάκια κι ανακάτεψε µέχρι η κρέµα να πάρει µια οµοιόµορφη και βελούδινη υφή. Άδειασε την κρέµα σε ένα ορθογώνιο πυρέξ (ή ταψί) διαστάσεων 27×18 εκ. Κάλυψε την επιφάνεια της κρέµας µε διάφανη µεµβράνη και άφησέ τη για 30΄ σε θερµοκρασία δωµατίου για να κρυώσει.

Στον κάδο του µίξερ χτύπησε σε δυνατή ταχύτητα για 3΄ την παγωµένη κρέµα γάλακτος, µέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί.

Κάλυψε τον πάτο του πυρέξ µε ένα πακέτο µπισκότα (κράτησε ένα µπισκότο για το τέλος). Ίσως χρειαστεί κάποια να τα σπάσεις, ώστε να χωρέσουν σωστά.

Πάνω στα µπισκότα άπλωσε την κρέµα µε µία σπάτουλα και στη συνέχεια στρώσε το δεύτερο πακέτο.

Το αποτέλεσμα: