Υλικά

  • 1 τσουρέκι, 800 γρ. περίπου
  • 4 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού  γάλα
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού  κρέμα γάλακτος
  • 3 κ. σ. ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 2 φλ. τσαγιού βατόμουρα, ή φράουλες, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
  • Φύλλα μέντας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το τσουρέκι σε φέτες και στη συνέχεια σε κύβους.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
  3. Βουτυρώστε ένα ταψί διαστάσεων 23×30εκ. και τοποθετήστε μέσα τους κύβους τσουρέκι.
  4. Περιχύστε με το υγρό μείγμα και αφήστε το στην άκρη για μισή ώρα, ώστε το τσουρέκι να απορροφήσει το υγρό. Προσθέστε τα βατόμουρα ή τις φράουλες και ανακατέψτε.
  5. Πασπαλίστε με καστανή ζάχαρη και ψήστε στους 180 βαθμούς για 30- 40 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια του γλυκού να ροδίσει.
  6. Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με επιπλέον μούρα ή φράουλες και φύλλα δυόσμου.