Υλικά

  • 7 μεγάλα βραστά αυγά, κομμένα στη μέση
  • 2 έως 2 1/2 κ. σ. μαγιονέζα
  • 1 κ. γλ. μουστάρδα
  • Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
  • 1 πρέζα πάπρικα, προαιρετικά
  • Ντοματίνια σε φέτες για γαρνιτούρα, προαιρετικά
  • Κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα, προαιρετικά
  • Ελιές, κομμένες σε φέτες, για γαρνιτούρα, προαιρετικά
  • Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, για γαρνιτούρα, προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Κόψτε 6 από τα βραστά αυγά στη μέση κατά μήκος.
  2. Βγάλτε τους μαγειρεμένους κρόκους από τα μισά αυγά.
  3. Πιέστε τους κρόκους και το υπόλοιπο ολόκληρο βραστό αυγό από ένα κόσκινο σε ένα μικρό μπολ.
  4. Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα και τη μουστάρδα. Προσθέστε περισσότερη μαγιονέζα, αν χρειαστεί.
  5. Στρώστε τη γέμιση κρόκου στα μισά ασπράδια των αυγών.
  6. Πασπαλίστε τις κορυφές με λίγη γλυκιά πάπρικα, αν θέλετε.
  7. Γαρνίρετε με ελιές σε φέτες, ντοματίνια σε φέτες, ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι ή ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο.
  8. Διατηρήστε τα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.