Υλικά
- 7 μεγάλα βραστά αυγά, κομμένα στη μέση
- 2 έως 2 1/2 κ. σ. μαγιονέζα
- 1 κ. γλ. μουστάρδα
- Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
- 1 πρέζα πάπρικα, προαιρετικά
- Ντοματίνια σε φέτες για γαρνιτούρα, προαιρετικά
- Κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα, προαιρετικά
- Ελιές, κομμένες σε φέτες, για γαρνιτούρα, προαιρετικά
- Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, για γαρνιτούρα, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Κόψτε 6 από τα βραστά αυγά στη μέση κατά μήκος.
- Βγάλτε τους μαγειρεμένους κρόκους από τα μισά αυγά.
- Πιέστε τους κρόκους και το υπόλοιπο ολόκληρο βραστό αυγό από ένα κόσκινο σε ένα μικρό μπολ.
- Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα και τη μουστάρδα. Προσθέστε περισσότερη μαγιονέζα, αν χρειαστεί.
- Στρώστε τη γέμιση κρόκου στα μισά ασπράδια των αυγών.
- Πασπαλίστε τις κορυφές με λίγη γλυκιά πάπρικα, αν θέλετε.
- Γαρνίρετε με ελιές σε φέτες, ντοματίνια σε φέτες, ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι ή ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο.
- Διατηρήστε τα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.