Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, αντικαθιστώντας τον έκπτωτο πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη.

Στην εισαγωγική του σύντομη ομιλία, ο Νίκος Παππάς ανέφερε πως «η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή», ενώ παράλληλα σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «ως μεγαλύτερη δύναμη της αντιπολίτευης ανταποκρίνεται στις ευθύνες του».

Σε ερώτημα σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής στην κεντρική πολιτική σκηνή του Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ιστορικός ηγέτης του κόμματος. Κατάφερε να αξιοποιήσει το ιδεολογικό του οπλοστάσιο. Ούτε να τον επικαλούνται ούτε να τον ερμηνεύουν. Όταν θέλει να πει κάτι τοποθετείται δημόσια. Είναι κεφάλαιο για τη χώρα και την αριστερά. Μπορεί να βελτιώσει το διπλωματικό εκτόπισμα της χώρας».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ή τη Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, τόνισε: «Η πρόσφατη πολιτική πείρα και η ιστορία μας η σύγχρονη δείχνει ότι στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα είναι καλό να βρίσκονται άνθρωποι με αυξημένη πολιτική πείρα και εκτόπισμα. Στεφανόπουλος, Παυλόπουλος, Παπούλιας, ανταποκρίθηκαν. Έχουμε αποδείξει ότι μπορεί να κάνει υπερβάσεις, γιατί να μην προταθεί ένα στέλεχος από την αριστερά ή τον προοδευτικό χώρο αυτή τη φορά. Είναι σε θέση ο Μητσοτάκης να κάνει την υπέρβαση. Έχω αποφανθεί και για τα πρόσωπα που αναφέρεται στην ερώτηση. Όχι».

Για το αν μπορούν να επιστρέψουν τα στελέχη της Νέας Αριστεράς: «Με τη Νέα Αριστερά υπάρχει μεγάλο αγκάθι. Υπήρχαν αποχωρήσεις και πήραν τις έδρες υπό μάλης. Δεν είναι μια καλή προϋπόθεση για συζητήσεις και συγκλήσεις».

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ: «Τις παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Είναι προφανές ότι θεμέλιο αυτής της προοπτικής θα πρέπει να υπάρξει και στην κοινωνία και στη Βουλή. Θα μπορούσαμε να πάρουμε από κοινού πρωτοβουλία για την κατάργηση του χαρατσιού στη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών.

Θα μπορούσαμε να πάρουμε πρωτοβουλία για να δούμε τι γίνεται με τις χρεώσεις των τραπεζών; Τις προμήθειες που ο Χατηδάκης απειλεί ότι θα νομοθετήσει. Δεν υπάρχει θέμα διαγραφής του Κασσελάκη. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν κουκουλοφόροι. Υπάρχουν αγωνιστές της Αριστεράς. Συναποφασίζουμε το καταστατικό και με βάση αυτό κινούμαστε. Δεν πρέπει να πηγαίνουμε με τις κεκτημένες ταχύτητες διαφωνιών».

Live η συνέντευξη Τύπου:

Σε ερώτηση σχετικά με αν ήταν η δική του στάση που έκρινε την τύχη του Στέφανου Κασσελάκη αρνήθηκε να απαντήσει και τόνισε μόνο: «Αλίμονο αν κάποιος θεωρούσε ότι εφόσον εκλεγώ θα ασκώ τα όποια δικαιώματα χωρίς έλεγχο ή χωρίς τη δυνατότητα άλλου σώματος να με ανακαλέσει από τη θέση. Σε όλες τις δημοκρατίες υπάρχουν διαδικασίες ανάκλησης. Τις δικές μου θέσεις τις γνωρίζετε».

Σε ερώτηση για το αν ο ίδιος πρόκειται να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως «δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση αυτή τη στιγμή».