Η οργάνωση των διακοπών δεν είναι εύκολο πράγμα, γι’ αυτό και συνήθως υπάρχει ένα πρόσωπο που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας τη συγκεκριμένη αποστολή. Αρχικά θα πρέπει να συντονιστούν οι ενδιαφερόμενοι, να βρεθεί το μέρος των διακοπών, οι μέρες που θα βολεύουν, ένα όσο τον δυνατόν οικονομικότερο κατάλυμα, τα ακτοπλοϊκά κτλ.

Και φυσικά θα πρέπει να αποφασιστεί εάν θα πάρεις αυτοκίνητο ή μηχανάκι, διότι όπου και εάν ταξιδέψεις στην Ελλάδα, χωρίς μεταφορικό μέσο, καλύτερα να κάτσεις σπίτι. Οπότε, διακοπές με αυτοκίνητο ή διακοπές με μηχανή;

Στο συγκεκριμένο ερώτημα, ο καθένας βιάζεται να απαντήσει ανάλογα με το τι έχει συνηθίσει. Ωστόσο, όταν πρόκειται για διακοπές, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα και προτού απαντήσεις θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου διάφορους παράγοντες.

Διακοπές

Το μέγεθος μετράει…

Έχεις οικογένεια; Τότε η απάντηση είναι μία: αυτοκίνητο! Εκτός βέβαια εάν «παρκάρετε» τα παιδιά στον παππού και τη γιαγιά, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Εάν πρόκειται για οικογενειακές διακοπές η αλήθεια είναι ότι το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο.

Στην περίπτωση που πρόκειται για διακοπές με φίλους τότε τα πράγματα δεν είναι τόσο σαφή. Το μέγεθος της παρέας μετράει, διότι άλλο να είστε 4 φίλοι και να βολευτείτε σε 2 μηχανές και άλλο 10 νοματαίοι, να πηγαίνετε σαν συμμορία με 10 μηχανές σε κάθε μέρος. Όπως και να το κάνεις στη δεύτερη περίπτωσή το αμάξι βολεύει περισσότερο. Άσε, που εκτός και αν έχετε γνωριστεί σε καμία λέσχη μηχανόβιων, το να έχουν τόσα πολλά μέλη μιας παρέας μηχανή και δίπλωμα είναι λιγάκι απίθανο.

Τώρα, αν ταξιδεύεις σόλο, τότε η μηχανή πέρα από βολική δίνει και μία άλλη αίσθηση στο ταξίδι και μπορείς να το πουλήσεις και λίγο «easy rider», «lone wolf» στο ινσταγραμ. Και σε περίπτωση που βρεις παρέα στο ενδιάμεσο, σχεδόν όλες οι μηχανές χωράνε δύο άτομα. Σε κάθε περίπτωση μην ξεχάσεις το κράνος (και να έχεις ασφάλεια μηχανής, προφανώς. Αυτονόητα και τα δύο, ναι;).

Τι σόι άνδρας (ή γυναίκα) είσαι εσύ ρωτώ;

Ότι έχω ζήσει το έχει πει η Βίσση λένε, αλλά και το Δεσποινάκι δεν πάει πίσω. Διότι η σημαντικότερη ερώτηση στην οποία θα πρέπει πρώτα να απαντήσεις είναι η παραπάνω.

Εάν είσαι άνθρωπος της άνεσης, που θέλεις να ταξιδεύεις σε αναπαυτικά καθίσματα προστατευμένος από τα 40άρια που χτυπάει ο ήλιος, τότε το ταξίδι με μηχανή δεν είναι ιδανικό.

Το ταξίδι με αυτοκίνητο προσφέρει μία πολυτέλεια, ειδικά για τους συνοδηγούς. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι υπάρχει ο όρος «Passenger Princess» για πολλούς από εμάς, που θέλουμε να έχουμε έναν φίλο «σοφερ» και εμείς να απολαμβάνουμε τη μουσική, να τρώμε σνακς, να χαζεύουμε στο κινητό κτλ. Πράγματα, που, όταν είσαι στη μηχανή και απλά προσπαθείς να κρατηθείς από οπού βρεις, δεν μπορείς να τα κάνεις.

Τώρα εάν είσαι πιο περιπετειώδης άνθρωπος, που δεν ταξιδεύεις και με πολλά πράγματα και δε σε πτοούν τα στοιχεία της φύσης, τότε η μηχανή είναι η σωστή επιλογή. Αν σου μοιάζουν εξωγήινοι όσοι έχουν δίκυκλο και σκέφτονται κατάθεση πινακίδων μηχανής «γιατί το αυτοκίνητο βολεύει καλύτερα πια» ή γιατί «ουφ, βαρέθηκα κράνη, μπουφάν και τα συναφή», προφανώς οι διακοπές με μηχανή είναι για σένα μονόδρομος. Διότι εκεί που οδηγάς, σταματάς να απολαύσεις το τοπίο, να ρίξεις και μία βουτιά χωρίς πολλά πολλά, και ξανά στο δρόμο για το επόμενο μέρος.

Διακοπές

Ίσως, ο προορισμός να έχει περισσότερη σημασία από το ταξίδι

Όχι, δεν προσπαθούμε να καταλύσουμε τον Καβάφη, μια χαρά τα είπε ο άνθρωπος, απλά στο δίλημμα: αμάξι ή αυτοκίνητο, ο προορισμός παίζει σπουδαίο ρόλο. Κακά τα ψέματα, τα ελληνικά νησιά και η επαρχία αποτελούν υπέροχα μέρη για ξεκούραση και χαλάρωση, ωστόσο τα οδικά δίκτυα στις συγκεκριμένες περιοχές μπορεί να μην είναι πάντα τα ιδανικά.

Στενοί δρόμοι, απότομες στροφές, ανηφόρες, χαλικόδρομοι… Γενικά υπάρχουν πολλές προκλήσεις που μπορεί να συναντήσεις και ανάλογα με το ποιες θα είναι αυτές, επηρεάζεται και η επιλογή του σωστού μεταφορικού μέσου. Γι’ αυτό σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κάνεις την έρευνα σου, διότι η ασφάλεια είναι πάνω απ’ όλα!

Διακοπές

Μιλώντας για ασφάλεια…

Όποια και εάν είναι τελικά η επιλογή σου: αυτοκίνητο ή μηχανή, σε κάθε περίπτωση η ασφάλεια θα πρέπει να είναι το σημαντικότερο μέλημα σου.

Και επειδή τα απρόοπτα, είναι συχνό φαινόμενο των διακοπών, για να είσαι πάντα προετοιμασμένος και ασφαλής, θα πρέπει να έχεις τη σωστή ασφάλεια!

Με την Hellas Direct, είτε ταξιδεύεις με αυτοκίνητο, είτε με μηχανή, έχεις τις καλύψεις που θέλεις, τη διάρκεια που ψάχνεις και τον τρόπο πληρωμής που σε βολεύει.

Στην Hellas Direct θα βρεις δίκαιες τιμές, αστραπιαία αποζημίωση και ανθρώπινη εξυπηρέτηση. Έτσι ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και ένα ασφαλές ταξίδι.