Ο σεισμός που έγινε στην Κωνσταντινούπολη «είναι στο πολύ γνωστό ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας το οποίο εκτείνεται στο Βόρειο Αιγαίο. Γνωρίζουμε ότι οι μεγάλοι σεισμοί αυτού του ρήγματος προχωρούν προς τα δυτικά. Έρχονται δηλαδή προς τον ελληνικό χώρο. Αυτό αφορά τους μεγάλους σεισμούς, αυτούς δηλαδή που έχουν μέγεθος πάνω από 7. Αυτός ο σεισμός με το μέγεθος του δεν νομίζω ότι άμεσα θα ενεργοποιήσει τεκτονικές δομές οι οποίες είναι στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να ανησυχούμε άμεσα», σχολίασε ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Κώστας Συνολάκης.

«Αυτό που πρέπει να δούμε είναι το τι έγινε στην Τουρκία, πώς λειτούργησε η Πολιτική Προστασία, πώς λειτούργησε η προετοιμασία των πολιτών και να πάρουμε μεγάλα μαθήματα για το πώς εμείς θα χειριστούμε ανάλογα περιστατικά».

Ο ίδιος σημείωσε ότι στην Κωνσταντινούπολη αναμένεται μεγαλύτερος σεισμός. «Είναι γνωστό εδώ και δύο δεκαετίες στην παγκόσμια κοινότητα ότι η Κωνσταντινούπολη μπορεί να έχει ένα σεισμό μεγέθους 7-7,5 και μεγαλύτερο. Και φυσικά θα υπάρξουν πολύ σοβαρές συνέπειες αν γίνει κάτι τέτοιο».

Ο ίδιος επανέλαβε τις εκτιμήσεις της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ, ότι ελληνικό τόξο μπορεί να δώσει σεισμό πάνω από 8 Ρίχτερ: «Οι εκτιμήσεις για τον μεγαλύτερο σεισμό που μπορεί να γίνει, είναι 8 Ρίχτερ στο ελληνικό τόξο».

Τέλος, εξήγησε ότι μιλά για το τόξο νότια της Ρόδου και νότια της Κρήτης που προχωρά δυτικά από την Πελοπόννησο και τα Επτάνησα.