Με δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα από την εφημερίδα La Stampa, o Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, Τζενάρο Σαντζουλιάνο, επανήλθε στην υπόθεση της συνεργασίας του με την influencer και επιχειρηματία, Μαρία Ροζάρια Μπότσια, μια υπόθεση που κυριαρχεί τις τελευταίες μέρες στην πολιτική επικαιρότητα της χώρας.

Όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η Μπότσια θέλησε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ευχαριστήσει τον Σαντζουλιάνο για το ότι «αποφάσισε να την επιλέξει ως σύμβουλο για σημαντικά και μεγάλου βάρους γεγονότα».

Οι σύμβουλοι του υπουργού διέψευσαν την είδηση, αλλά η άμεσα ενδιαφερόμενη άρχισε να αναρτά σειρά φωτογραφιών στις οποίες εικονίζεται μαζί με τον Σαντζουλιάνο σε διάφορες επισκέψεις του. Μεταξύ αυτών και στην Πομπηία, όπου αναμένεται να μεταβούν οι υπουργοί Πολιτισμού της ομάδας G7, στη σύνοδο που θα οργανωθεί σε τρεις εβδομάδες στην Κάτω Ιταλία.

Το ερώτημα που τέθηκε από τα μέσα ενημέρωσης, όπως και από την αντιπολίτευση, είναι αν στην Μαρία Ροζάρια Μπότσια -η οποία έχει πτυχίο οικονομικών επιστημών- μπορεί να αποκαλύφθηκαν απόρρητες πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με την ασφάλεια των υπουργών που θα πάρουν μέρος στη σύνοδο. Το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού το διέψευσε κατηγορηματικά. Παράλληλα διέψευσε και το ότι υπεγράφη τελικά ο διορισμός της influencer και «ειδικής σε θέματα μόδας» ως άμισθης συμβούλου του υπουργού.

Στις σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός δήλωσε: «Δεν καταλαβαίνω πώς μπορούν να ζητούν την παραίτησή μου, δεν έκανα τίποτα το λανθασμένο, ούτε σε πολιτικό, ούτε και σε θεσμικό επίπεδο». «Στα διάφορα ταξίδια, τα πλήρωσα όλα εγώ, με την προσωπική μου πιστωτική κάρτα. Θα δημοσιοποιήσω τα πάντα, με αναφορά σε όλα τα ταξίδια που κάναμε μαζί», πρόσθεσε.

«Τι νομίζετε ότι έκανε ο Σαλβίνι, με την τηλεοπτική παρουσιάστρια Ιζαμπέλα Ιζοάρντι και στην συνέχεια με την νέα του σχέση, πριν επισημοποιηθεί; Και ο κεντροαριστερός πρώην υπουργός πολιτισμού Φραντσεσκίνι με την Μικέλα Ντι Μπιάζε, η οποία στην συνέχεια έγινε γυναίκα του;» διερωτήθηκε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού.

Από τη μεριά της, πάντα μέσω Instragram, η Μαρία Ροζάρια Μπότσια, ανήρτησε σήμερα νέο μήνυμα, με το οποίο δείχνει να απευθύνεται στον Σαντζουλιάνο. «Στο είπα χθες το απόγευμα από τηλεφώνου και στο επαναλαμβάνω εδώ σήμερα το πρωί: είμαι έτοιμη να σε χειροκροτήσω αν σταματήσεις να αλλοιώνεις την πραγματικότητα, προσπαθώντας να καλύψεις ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν τις αγαθές αξίες σου: σεβασμό, έντιμη συμπεριφορά, αίσθημα ευθύνης». Σε υστερόγραφό της, η Ιταλίδα με ειδίκευση σε θέματα μόδας, προσθέτει: «δεν θα ήθελα να διαβάσω άλλες ανακριβείς δηλώσεις ενός ανθρώπου που εκτιμώ και αγαπώ» γράφει η Ιταλίδα «ινφλουένσερ».

Ερωτηθείς, τέλος, σχετικά με την όλη αυτή υπόθεση, ο Ιταλός υπουργός Δικαιοσύνης, Κάρλο Νόρτνιο, δήλωσε: «δεν θέλω να ασκήσω κριτική, θα δούμε τι θα γίνει. Αλλά θεωρώ πως όταν κατέχει κανείς θέσεις μεγάλης ευθύνης, θα πρέπει να είναι προσεκτικός».

Πηγή: ΑΠΕ