Ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, Τζενάρο Σαντζουλιάνο, είχε σήμερα το απόγευμα συνάντηση διάρκειας μιάμισης ώρας με την Ιταλίδα πρωθυπουργό, Τζόρτζια Μελόνι, στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, Παλάτσο Κίτζι.

Η συνομιλία τους είχε ως αντικείμενο την υπόθεση της influencer Μαρία Γκαράτσια Μπότσια και τις σχέσεις της με το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού.

Σε γραπτή του δήλωση, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Τζενάρο Σαντζουλιάνο τόνισε:

«Συνομίλησα με την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι για να επαναλάβω την ειλικρίνεια του περιεχομένου της επιστολής μου στην εφημερίδα La Stampa, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα. Δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ούτε ένα ευρώ του υπουργείου Πολιτισμού -ούτε καν για έναν καφέ- για να πληρωθούν ταξίδια ή διαμονή της κυρίας Μαρία Ροζάρια Μπότσια η οποία, σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση της συνόδου της “G7 του Πολιτισμού”, δεν είχε ποτέ πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα».

Όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η Μπότσια θέλησε, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να ευχαριστήσει τον Σαντζουλιάνο για το ότι «αποφάσισε να την επιλέξει ως σύμβουλο για σημαντικά και μεγάλου βάρους γεγονότα».

Οι σύμβουλοι του υπουργού διέψευσαν την είδηση, αλλά η απευθείας ενδιαφερόμενη άρχισε να αναρτά σειρά φωτογραφιών στις οποίες εικονίζεται μαζί με τον Σαντζουλιάνο σε διάφορες επισκέψεις του. Μεταξύ αυτών και στην Πομπηία, όπου αναμένεται να μεταβούν οι υπουργοί Πολιτισμού της ομάδας G7, στη σύνοδο που θα οργανωθεί σε τρεις εβδομάδες στην Κάτω Ιταλία.