Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη
- 120 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
- 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα λεμόνι
- 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 4 κ. σ. ανάμεικτα φρέσκα μούρα
- 4 φύλλα φρέσκιας μέντας
Εκτέλεση
- Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές, ξεκινώντας σε χαμηλή ταχύτητα και αυξάνοντας σε υψηλή ταχύτητα, για περίπου 2 λεπτά.
- Χτυπήστε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι, 1 έως 2 λεπτά.
- Προσθέστε την κρέμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες, 1 έως 2 λεπτά.
- Προσθέστε τη σαντιγί στο μείγμα λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Μοιράστε τη μους ισόποσα σε 4 ποτήρια για γλυκό και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρετε.
- Γαρνίρετε με φρέσκα μούρα και φύλλα δυόσμου.