Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη
  • 120 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα λεμόνι
  • 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 κ. σ. ανάμεικτα φρέσκα μούρα
  • 4 φύλλα φρέσκιας μέντας

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
  2. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές, ξεκινώντας σε χαμηλή ταχύτητα και αυξάνοντας σε υψηλή ταχύτητα, για περίπου 2 λεπτά.
  3. Χτυπήστε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι, 1 έως 2 λεπτά.
  4. Προσθέστε την κρέμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες, 1 έως 2 λεπτά.
  5. Προσθέστε τη σαντιγί στο μείγμα λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  6. Μοιράστε τη μους ισόποσα σε 4 ποτήρια για γλυκό και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρετε.
  7. Γαρνίρετε με φρέσκα μούρα και φύλλα δυόσμου.