Συχνά θεωρούμε λανθασμένα ότι η πίτσα είναι ανθυγιεινό φαγητό. Κι όμως, με τη σωστή επιλογή υλικών με λίγα λιπαρά και με συνοδεία μιας σαλάτας, μπορεί να αποτελέσει ένα ιδανικό και ισορροπημένο γεύμα. Για αρχή, δείτε πώς θα φτιάξετε τη μία υγιεινή ζύμη!

Υλικά (8 κομμάτια)

  • 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης ή βρόμης που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο τους 200οC, στον αέρα.
  • Βήμα 2: Σε ένα μίξερ, χτυπάμε για 3-4’ το γιαούρτι μαζί με το αλεύρι και έως ότου να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.
  • Βήμα 3: Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε τέτοιο μέγεθος και πάχος ώστε να καλύπτει το ταψί που έχουμε επιλέξει.
  • Βήμα 4: Βάζουμε από πάνω υλικά της επιλογής μας και ψήνουμε για 15’.

Διατροφική αξία ανά κομμάτι 100 γρ. (μόνο η ζύμη)

  • Ενέργεια: 108 kcal
  • Υδατάνθρακες: 18 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 6,4 γρ.
  • Λιπαρά: 1,6 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0,8 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI