Υλικά
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 1 μελιτζάνα, κομμένη σε ροδέλες 1 εκατοστού
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες πάχους περίπου 1,5 εκατοστού
- 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
- 6 λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και κομμένες σε λωρίδες
- Μια χούφτα μαύρες ελιές
- 1 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κόκκινο τσίλι, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένο
- Μια μεγάλη χούφτα βασιλικό, χοντροκομμένο
Εκτέλεση
- Ψήστε τις πιπεριές στη σχάρα, μέχρι να μαυρίσουν από όλες τις πλευρές. Όταν μαυρίσουν εντελώς, τοποθετήστε τις πιπεριές σε ένα μπολ, σκεπάστε με ένα πιάτο και αφήστε να κρυώσουν.
- Ενώ οι πιπεριές κρυώνουν, ανακατέψτε το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο και το τσίλι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα καυτό τηγάνι, ψήστε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια σε δόσεις μέχρι να αποκτήσουν σημάδια ψησίματος και από τις δύο πλευρές και να αρχίσουν να μαλακώνουν. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα, τοποθετήστε τα κατευθείαν στο ντρέσινγκ για να μαριναριστούν, σπάζοντας τα κρεμμύδια σε ροδέλες.
- Όταν οι πιπεριές είναι αρκετά δροσερές για να τις χειριστείτε, ξεφλουδίστε τις, αφαιρέστε το κοτσάνι και βγάλτε τους σπόρους. Κόψτε σε λωρίδες και ανακατέψτε τα λαχανικά μαζί με τυχόν χυμό από το μπολ.
- Προσθέστε τις ντομάτες, τις ελιές, το βασιλικό και τα καρυκεύματα. Περιχύστε με περισσότερο λάδι, αν θέλετε, και σερβίρετε τα λαχανικά είτε με μοτσαρέλα ή θρυμματισμένη φέτα.