Ένα ιδανικό σνακ με πολύ χαμηλά επίπεδα γλυκόζης και λίγα λιπαρά, αλλά πλούσιο σε φυτικές ίνες, ασβέστιο και φυτική πρωτεΐνη.

Υλικά (10-12 μερίδες )

  • 450 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις
  • 170 γρ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 140 γρ. φυτικό γάλα
  • 120-130 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
  • 200 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 100 γρ. μαρμελάδα φράουλας
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κοφτό κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 120 ml χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
  • 100 γρ. μαρμελάδα φράουλας & 2-3 κ.σ. επιπλέον μαρμελάδα

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα μπολ ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά το μέλι (ή το σιρόπι), το γάλα, το γιαούρτι, το αμυγδαλοβούτυρο, τα 100 γρ. μαρμελάδας, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Βήμα 2: Σε ένα ψηλό ποτήρι, αναμειγνύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα (υπολογίστε ότι θα αφρίσει αρκετά). Στη συνέχεια, το ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Βήμα 3: Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σκόνη τζίντζερ.
  • Βήμα 4: Ρίχνουμε το μείγμα αλευριού-τζίντζερ στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε προσεκτικά και με απαλές κινήσεις.
  • Βήμα 5: Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα για κέικ (εκτός αν είναι σιλικόνης) και βάζουμε τα 2/3 του μείγματος. Προσθέτουμε τις 2-3 κ.σ. μαρμελάδας και στη συνέχεια ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
  • Βήμα 6: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, στον αέρα, για 40-45’.

Διατροφική αξία ανά φέτα κέικ

  • Ενέργεια: 236 kcal
  • Υδατάνθρακες: 30,5 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 14,6 γρ.
  • Λιπαρά: 7,8 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,4 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI