Υλικά
- 240 γρ. σολομό μαγειρεμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα, μοιρασμένη
- 3 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο, μοιρασμένο
- 2 1/2 κ. σ. φρέσκο χυμό λάιμ (από 2 λάιμ), χωρισμένο, συν σφήνες για το σερβίρισμα
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 1 1/2 κ. σ. σάλτσα τσίλι- σκόρδου
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κ. γλ. αλάτι, χωρισμένο
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
- 4 φλ. τσαγιού ρόκα
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε 1/4 φλιτζανιού μαγιονέζα, 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ και σκόρδο σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε1 έως 2 κουταλιές της σούπας νερό όσο χρειάζεται για να φτάσετε στην επιθυμητή συνοχή. Βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
- Συνδυάστε το σολομό, τα ψίχουλα ψωμιού, τη σάλτσα τσίλι-σκόρδου, το αυγό, 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ, το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού μαγιονέζα και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο σε ένα μεγάλο μπολ. Κόψτε το σολομό σε κομματάκια με ένα πιρούνι. Ανακατέψτε απαλά για να συνδυάσετε όλα τα συστατικά.
- Σχηματίστε το μείγμα σολομού σε 8 μπιφτέκια. Ζεστάνετε 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε 4 μπιφτέκια και μαγειρέψτε τα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, 2 έως 3 λεπτά ανά πλευρά. Τοποθετήστε τα μπιφτέκια σε ένα πιάτο και καλύψτε τα χαλαρά με αλουμινόχαρτο για να τα διατηρήσετε ζεστά. Επαναλάβετε με 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι και τα υπόλοιπα μπιφτέκια.
- Τοποθετήστε τη ρόκα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι, 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Σερβίρετε τη σαλάτα με τα μπιφτέκια σολομού, τις φέτες λάιμ και το μείγμα μαγιονέζας για ντρέσινγκ.