Άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας ήταν κάποιοι εκ των 51 βιαστών της Ζιζέλ Πελικό η οποία ναρκωνόταν από τον σύζυγό της και στη συνέχεια κακοποιούνταν σεξουαλικά, μετά από κάλεσμά που απηύθυνε μέσω διαδικτύου.

Όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, καθώς η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη, ανάμεσα στους άνδρες που βίασαν την γυναίκα που βίωνε για χρόνια τον εφιάλτη χωρίς να το γνωρίζει βρίσκονταν άτομα από διάφορα κοινωνικά στρώματα.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, στο κάλεσμα του Ντομινίκ Πελικό ανταποκρίθηκαν ένας οδηγός περονοφόρου οχήματος, ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής, ένα διευθυντικό στέλεχος εταιρείας, αλλά και ένας δημοσιογράφος.

Κάποιοι εξ αυτών είναι παντρεμένοι, κάποιοι έχουν χωρίσει, ενώ πολλοί παραμένουν ελεύθεροι.

Πρόκειται για άντρες 26 έως 72 ετών, οι οποίοι στο δικαστήριο εμφανίστηκαν άλλοι με κοστούμια, και κάποιοι άλλοι με μούσια, τατουάζ και σκουλαρίκια.

Αν και στην πλειονότητά τους οι κατηγορούμενοι έχουν ταυτοποιηθεί από τα βίντεο που κρατούσε στη «συλλογή» του ο σύζυγος της Ζιζέλ και θεωρείται ότι δεν υπάρχει περιθώριο απαλλαγής τους, αυτοί ισχυρίζονται ότι δεν ήξεραν τι ακριβώς έκαναν, επιρρίπτοντας εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη για τους βιασμούς στον Ντομινίκ Πελικό, υποστηρίζοντας ότι τους παραπλάνησε και τους παγίδευσε.

Παράλληλα, επικαλούνται ότι δεν γνώριζαν ότι την ώρα που διέπρατταν τις αποτρόπαιες πράξεις τους σε βάρος της Ζιζέλ, εκείνη δεν είχε τις αισθήσεις της.

«Δεν έχουμε να κάνουμε με συνήθεις βιαστές», ανέφερε ένας δικηγόρος υπεράσπισης που εκπροσωπεί τέσσερις από τους κατηγορούμενους, συμπληρώνοντας πως «συμφώνησαν να πάνε (στο σπίτι των Πελικό), αλλά δεν είχαν την εντύπωση ή την πρόθεση να πάνε να βιάσουν, αλλιώς δεν θα είχαν πάει».

Ένας άλλος δικηγόρος είπε: «Πήγαν χωρίς να γνωρίζουν την παγίδα που τους είχε στηθεί, ίσως επειδή δεν έκαναν τις σωστές ερωτήσεις – δεν κατάλαβαν τίποτα».

Από την πλευρά του ο Ντομινίκ Πελικό είπε στους ανακριτές ότι όλοι γνώριζαν ότι η Ζιζέλ είχε ναρκωθεί εν αγνοία της, προτού προχωρήσουν στον βιασμό της.

Μάλιστα, τόνισε ότι μόνο τρεις άνδρες έφυγαν από το σπίτι γρήγορα μετά την άφιξή τους, ενώ όλοι οι άλλοι συνέχισαν την κακοποίηση, ενώ κάποιοι επέστρεψαν για να τη βιάσουν έως και έξι φορές.

Όλα άρχισαν να αποκαλύπτονται το 2020, αφού τρεις γυναίκες κατήγγειλαν ότι ο Πελικό φέρεται να προσπάθησε να βγάλει βίντεο κάτω από τις φούστες τους, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Η αστυνομία τον συνέλαβε και κατάσχεσε τις συσκευές του, όπου βρήκε εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο που έδειχναν τη σύζυγό του να δέχεται σεξουαλική επίθεση από πολλούς άνδρες.

Πολλά από τα αρχεία ήταν κατηγοριοποιημένα σε έναν φάκελο με την ένδειξη «κακοποίηση», σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Η Αστυνομία βρήκε επίσης φωτογραφίες της κόρης του ζευγαριού αλλά και άλλες που δείχνουν τις δύο νύφες του, οι οποίες φαίνεται να έχουν τραβηχτεί χωρίς τη συγκατάθεσή τους, ενώ βρίσκονταν στο μπάνιο ή κοιμόντουσαν, όπως δήλωσε ο Μπαμπονό.

Η πελάτισσά του δεν γνώριζε ότι είχε υποστεί επανειλημμένους βιασμούς, αλλά παρουσίαζε ανησυχητικά συμπτώματα, όπως απώλεια μνήμης και μαλλιών, φλεγμονή στον τράχηλο της μήτρας και πόνο στην κοιλιά της. «Υποπτευόταν ότι μπορεί να έχει Αλτσχάιμερ ή καρκίνο», δήλωσε ένας άλλος από τους δικηγόρους της, ο Αντουάν Καμί, στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Όταν η αστυνομία της είπε για τι ακριβώς κατηγορείται ο σύζυγός της, δήλωσε ότι δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε. Η αστυνομία την προειδοποίησε ότι επρόκειτο να της δείξει οδυνηρές εικόνες από τον υπολογιστή του συζύγου της και στην αρχή «δεν αναγνώρισε τη γυναίκα στις εικόνες. Δεν καταλάβαινε ποια ήταν και της είπαν: “Εσύ είσαι”».