Οι οργανωμένοι οπαδοί της Ίντερ απασχολούν ξανά την ιταλική αστυνομία και ο λόγος είναι η δολοφονία του Αντόνιο Μπελόκο, ηγετικού στελέχους των ultras και γιου μαφιόζου που σχετίζεται με τη Ντράγκετα, από έναν εκ των αρχηγών τους και συγκεκριμένα τον Αντρέα Μπερέτα.

Το γεγονός έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης (4/9) στο Μιλάνο και συγκεκριμένα έξω από το γυμναστήριο Testudo, το οποίο είναι στέκι των οπαδών των «νερατζούρι».

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, οι Μπερέτα και Μπελόκο ήταν στο αυτοκίνητο του πρώτου και συζητούσαν αλλά αυτή η συζήτηση δεν πήγε και τόσο καλά… Ο Μπελόκο κάποια στιγμή πυροβόλησε και τραυμάτισε τον Μπερέτα, ο οποίος αντέδρασε καρφώνοντάς τον με μαχαίρι δύο φορές στον λαιμό, σκοτώνοντάς τον.

Αμέσως επικράτησε πανικός αφού οι οπαδοί που ήταν στο γυμναστήριο βγήκαν για να δουν τι γίνεται και ειδοποιήθηκε και η αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψη του τραυματία Μπερέτα.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το πώς θα εξελιχθούν πλέον τα πράγματα, αφού ο Αντόνιο Μπελόκο ήταν γιος ενός εκ των αφεντικών της μαφίας της περιοχής, έχοντας σύνδεση με τη Ντράγκετα, τη μαφία της Καλαβρίας. Πράγμα που σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα η οικογένειά του θα ζητήσει εκδίκηση.

Ο Μπερέτα, βέβαια, δεν είναι και το… καλύτερο παιδί, αφού στο βιογραφικό του έχει αρκετές συλλήψεις για διάφορες παράνομες δραστηριότητες και την τελευταία διετία απασχόλησε τις ιταλικές Αρχές, όπως και γενικά οι οργανωμένοι οπαδοί της Ιντερ, για σχέσεις με τη Μαφία.

Έπαιζαν μαζί ποδόσφαιρο λίγες ώρες πριν

Ultras Ιντερ Μίλαν

Ο φόνος του Μπελόκο από τον Μπερέτα, πάντως, προκάλεσε έκπληξη και για ακόμη ένα λόγο: Λίγες ώρες πριν, το βράδυ της Τρίτης (3/9), έπαιζαν ποδόσφαιρο μαζί αντιμετωπίζοντας μια ομάδα οπαδών της Μίλαν. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί, επομένως, ότι το πρωί της επόμενης μέρας θα έβγαζαν όπλα και μαχαίρια συζητώντας; Οι δυό τους, άλλωστε, ήταν και φίλοι επί χρόνια, οπότε κανείς δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη.