Ο Christian Louboutin είναι ένας από τους σχεδιαστές παπουτσιών που κάθε γυναίκα ονειρεύεται να φορέσει τις δημιουργίες του. Το σήμα κατατεθέν τους είναι η κόκκινη σόλα για την οποία κατά καιρούς έχουν ακουστεί πολλά όσον αφορά στο λόγο για τον οποίο ο ίδιος έχει επιλέξει να διαθέτουν.

Ο σχεδιαστής είχε δηλώσει κάποια στιγμή στο CNN πως ο λόγος που επέλεξε να βάψει κόκκινες τις σόλες των παπουτσιών του ήταν πως κάποτε είδε τη βοηθό του να βάφει τα νύχια της και τότε είχε μια στιγμή «αναλαμπής»: Πήρε το κόκκινο βερνίκι νυχιών της για να βάψει τη σόλα των παπουτσιών του καθώς «Το κόκκινο χρώμα αντιπροσωπεύει την αγάπη, το πάθος και τη ζωή.»

Ωστόσο σε μια συνέντευξη που έδωσε στη fashion director του περιοδικού ELLE Nina Garcia, είπε πως τα παπούτσια του έχουν κόκκινη σόλα, επειδή αυτή αποτελεί «το πράσινο φως για τους άνδρες.»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο σχεδιαστής ρωτήθηκε ποιό είναι το μοναδικό παπούτσι που επιβάλλεται να διαθέτει μία γυναίκα με τον Christian Louboutin να απαντά «μια κλασική μαύρη γόβα με ίσιο τακούνι ύψους δέκα εκατοστών.»

Τέλος ο σχεδιαστής κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση «Τί πρέπει να αποφεύγουν οι γυναίκες όταν αγοράζουν παπούτσια;» με τον Christian Louboutin να γίνεται πολύ συγκεκριμένος: «Aνάλογα με τον αστράγαλό τους, να αποφεύγουν το λουράκι που δένει σε αυτό το σημείο του ποδιού. Αν διαθέτουν υπέροχα πόδια, τότε καλώς, ας φορέσουν ένα τέτοιο παπούτσι. Αν όμως όχι, τότε ας μην τον προτιμήσουν καθώς τα πόδια τους θα δείχνουν πιο κοντά αντί να δημιουργούν το εφέ του ύψους.»