Ο μεγιστάνας των ΜΜΕ Μέρντοχ, θα κυκλοφορήσει την πρώτη εφημερίδα σχεδιασμένη ειδικά για το iPad, ένα ταμπλόιντ που θα ονομάζεται The Daily.

Ο Μέρντοχ ανακοίνωσε το λανσάρισμα του The Daily στο Fox Business Network επίσης ιδιοκτησίας του, χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες, όπως το αν η πρόσβαση στο ψηφιακό περιεχόμενο θα χρεώνεται.

Την ίδια ώρα σε ανάλογες χρεώσεις στις ηλεκτρονικές εκδόσεις τους έχουν προχωρήσει ήδη τρεις μεγάλες εφημερίδες της News Corp, η Wall Street Journal και οι βρετανικοί Times και Sunday Times.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο 79χονος Αυστραλός μεγιστάνας είχε δηλώσει ότι ο υπολογιστή ταμπλέτα της Apple προσφέρει μια «ματιά στο μέλλον» και «αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού» για τα έντυπα ΜΜΕ. Όπως υποστήριξε, «Δεν καταστρέφει τις εφημερίδες, απλά τους δίνει διαφορετική μορφή».

Στο The Daily θα συνυπάρχουν για πρώτη φορά τρία στοιχεία: οι εφημερίδες, το iPad και η νέα τάση για χρέωση περιεχομένου, σε μια εποχή που οι κυκλοφορίες των εφημερίδων συρρικνώνονται δραματικά σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Forbes, το νέο ταμπλόιντ θα χρηματοδοτηθεί με 35 εκατομμύρια δολάρια για το πρώτο έτος και θα απασχολεί γύρω στους 150 εργαζομένους. Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, το πρώτο φύλλο του The Daily αναμένεται μέσα στο 2010