Οι Λος Άντζελες Λέικερς αποκάλυψαν ένα άγαλμα προς τιμήν του Κόμπι Μπράιαντ και της κόρης του Τζιάνα, που σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου τον Ιανουάριο του 2020.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του People, τα αποκαλυπτήρια έγιναν σε ιδιωτική τελετή έξω από την είσοδο της Crypto.com Arena την Παρασκευή 2 Αυγούστου.

Σχεδιασμένο από την Κάρον Ντέιβις και φιλοτεχνημένο από τους καλλιτέχνες του Rotblatt Amrany Studio, το έργο τέχνης απεικονίζει τον Κόμπι με το χέρι του γύρω από την Τζιάνα με φτερά αγγέλου στο φόντο και τιμά «την υποστήριξη της οικογένειας Μπράιαντ στις γυναίκες και τα κορίτσια στον αθλητισμό», σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα των Λέικερς.

Η χήρα του σπουδαίου παίκτη, Βανέσα Μπράιαντ, μιλώντας στους καλεσμένους ανέφερε πως «ο Κόμπι ήταν ο απόλυτος μπαμπάς κοριτσιών και η Τζίτζι το απόλυτο κορίτσι του μπαμπά».

«Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα ότι όσο σπουδαία κι αν ήταν ή θα μπορούσε να είναι η Τζιάνα, όσο σπουδαία κι αν της έμαθε ο μπαμπάς της να παίζει, ή ακόμα κι αν έπαιζε ακριβώς όπως ο Κόμπι, δεν θα είχε τα ίδια οφέλη και τις ίδιες ευκαιρίες που έχουν ο μπαμπάς της και οι νέοι άνδρες σήμερα, επειδή είναι κορίτσι. Τότε ήταν που ξεκίνησε στο σπίτι μας η πρόκληση να αλλάξουμε την αντίληψη για τον γυναικείο αθλητισμό. Η Τζιάνα θα έμπαινε φέτος στο πρώτο έτος των σπουδών της στο κολέγιο. Θα την βλέπαμε να λάμπει στο γήπεδο. Τώρα το πνεύμα της λάμπει σε ένα μονοπάτι που δημιούργησε για τα νεαρά κορίτσια και για τις γυναίκες στον αθλητισμό», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, εξήγησε την έμπνευση πίσω από τον σχεδιασμό του αγάλματος. «Συγχωνεύσαμε δύο εμβληματικές στιγμές στο γήπεδο του Κόμπι και της Τζίτζι», είπε. «Η Τζιάννα έχει το υπέροχο χαμόγελό της στο πρόσωπό της και ο Κόμπι φιλάει την κορυφή του κεφαλιού της, ενώ φοράει τον σκούφο των Philadelphia Eagles που του χάρισε η Τζίτζι τα Χριστούγεννα. Φοράει επίσης ένα φούτερ του WNBA που φορούσε στο γήπεδο στον αγώνα με την Τζίτζι».

«Ο Κόμπι ήταν ο πρώτος παίκτης του ΝΒΑ που φόρεσε αυτό το πορτοκαλί φούτερ σε ένα μεγάλο παιχνίδι και αυτό έγινε για να δείξει την υποστήριξή του στα όνειρα της Τζίτζι και στις γυναίκες σε όλα τα αθλήματα. Αυτή ήταν μια στιγμή που μοιράστηκε με την Τζίτζι που θα είναι πάντα μια ισχυρή αναπαράσταση του κινήματος προς την ισότητα που ήταν πάντα τόσο σημαντικό για την οικογένειά μας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Φωτογραφίες από τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος που δημοσίευσε στα social media η Βανέσα Μπράιαντ: