Ο Εμμανουήλ Καραλής ετοιμάζεται για τον τελικό της Δευτέρας στο άλμα επί κοντώ των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες αφού, σαν σε προπόνηση, πέρασε με την πρώτη τα 5.60 μ., τα 5.70μ. και τα 5,75 στον προκριματικό που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (3/8).

Χρειάστηκε, λοιπόν, μόλις τρεις προσπάθειες ο Έλληνας πρωταθλητής -όλες επιτυχημένες- για να σφραγίσει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος.

Το όριο πρόκρισης στον τελικό ήταν τα 5 μέτρα και 80 εκατοστά αλλά δεν χρειάστηκε να επιχειρήσει προσπάθεια σε αυτό το ύψος αφού ήταν αρκετοί εκείνοι που αποκλείστηκαν (31 συνολικά οι αθλητές του προκριματικού, έμειναν εκτός μεταξύ άλλων ο ασημένιος ολυμπιονίκης του Τόκιο, Νίλσεν, και ο 6ος Ολυμπιονίκης των περασμένων Ολυμπιακών Αγώνων, Λίσεκ).

Φυσικά, μεταξύ των αθλητών που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό ήταν και ο Αρμάντ Ντουπλάντις, με τον χρυσό Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο ρέκορντμαν να ξεπερνάει με άνεση τα 5 μέτρα και 75 εκατοστά και να είναι το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσει ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο σε κορυφαία διοργάνωση.

Βίντεο με την προσπάθεια στα 5.60 μ.:

Βίντεο με την προσπάθεια στα 5.70 μ.:

Οι δηλώσεις του κατόχου του Πανελλήνιου ρεκόρ στην κάμερα της ΕΡΤ