Είναι γεγονός πως το καλοκαίρι, οι περισσότεροι επιλέγουν για τις διακοπές τους νησιωτικούς προορισμού και γενικότερα παραθαλάσσιους. Ωστόσο, είναι πολλοί και εκείνοι που προτιμούν να παίρνουν τα βουνά ή να καταλήγουν σε κάποιο ορεινό προορισμό.

Ο νομός Ευρυτανίας και οι γύρω περιοχές είναι από τους δημοφιλείς ηπειρωτικούς προορισμούς και το καλοκαίρι, με τους ταξιδιώτες να τα επιλέγουν για… δροσερές διακοπές που θυμίζουν χωριό. Αν, λοιπό, βρεθείτε στην περιοχή, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τη λίμνη Κρεμαστών, για να αντικρίσετε από τα ωραιότερα σκηνικά που έχετε δει ποτέ.

Λιμνη Κρεμαστων

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδος και δημιουργήθηκε μετά την κατασκευή του φράγματος των Κρεμαστών το 1965 από τη συσσώρευση υδάτινων όγκων των ποταμών Αχελώου, Αγραφιώτη, Ταυρωπού και Τρικεριώτη. Είναι, όμως και μία από τις ωραιότερες στη χώρα καθώς το τοπίο που την περιβάλλει είναι απλά μαγευτικό.

Λιμνη Κρεμαστων

Η λίμνη βρίσκεται ανάμεσα στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας οι οποίοι ενώνονται μέσω της Γέφυρας της Επισκοπής. Πολλοί την χαρακτηρίζουν ως την πιο όμορφη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας και δεν έχουν άδικο.

Λιμνη Κρεμαστων

Τα γαλαζοπράσινα νερά και τα φιόρδ που δημιουργούνται αλλά και τα πολυάριθμα μικρά νησάκια δημιουργούν την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε κάποιο εξωτικό προορισμό.

Λιμνη Κρεμαστων

Η λίμνη Κρεμαστών βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο και περίπου 55 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι. Η δημιουργία της είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της βιοποικιλότητας και τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών της περιοχής.

Λιμνη Κρεμαστων

Αποτελεί ιδανικό προορισμό χειμώνα-καλοκαίρι, ενώ η περιοχή είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura 2000